© Manisa Manşet Gazetesi

Beyaz altın pamukta hasat zamanı 

 

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Manisa'da pamukta hasat çalışmaları başladı. Hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Akhisar İlçesi Beyoba Mahallesine giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, makinalı pamuk hasat çalışmasına katılarak üreticilerle bir araya geldi.

İlimiz pamuk üretimine yönelik bilgilendirmelerde bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Manisa’da Pamuk tarımı, bölgedeki birçok çiftçi ve tarım işçisi için istihdam kaynağıdır. Bu da hem yerel halkın hem de mevsimlik gelen tarım işçilerinin geçim kaynağını oluşturur. 2023 yılı TÜİK verilerine göre ilimizde 2.122 üreticimizle 144.557 dekar alanda pamuk ekilişi yapılmış, 72.160 ton kütlü pamuk üretimi gerçekleşmiştir. 2024 yılı itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemi verilerine göre ilimizde 2.234 üreticimizce 133.451 dekar alanda pamuk ekilişi beyan edilmiştir. 

Pamukta makineli hasadın artması, yüksek verimli çeşitlerin kullanılması, mevsim ve bakım şartlarının uygun seyretmesi halinde ise İlimiz verim ortalaması 600-700 kg’a kadar çıkmaktadır” dedi.

İl Müdürü Öztürk ve beraberindeki heyet hasat sonrası Erkenler Tarım Çırçır İşletmesi’ne ziyaret gerçekleştirerek işletme yetkilisi Ali Erken’den bilgiler aldı.
 gerçekleşen hasat programına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap katılım sağladı. HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER