© Manisa Manşet Gazetesi

Demirci Kestanesinde 820 ton rekolte bekleniyor 

Manisa’nın Demirci ilçesinde aroması ve kalibresi ile tercih edilen Demirci Kestanesinde hasat başladı. Bu yıl 820 ton kestane hasadı bekleniyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti kestanede üreticiler hasat çalışmalarına başladı. Tüketicilerin büyük beğeni gösterdiği kestaneyi ağacından toplamak ise oldukça meşakkatli ve özveri gerektiriyor.

Üretimi giderek yaygınlaşan kestane hasadı için üreticiler sabahın erken saatlerinde bahçelerine giderek, özel yapım sırıklarla kestaneleri yere düşürüyorlar. Kozalaklarıyla birlikte çuvallara doldurulan kestaneler evlerde dikenli kozalaklarından ayrılıyor. 


Hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Demirci İlçesine giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Çanakçı Mahallesindeki hasat çalışmasına katıldı, üreticilerle birlikte kestane topladı.


DEMİRCİ İLÇESİ EN FAZLA ÜRETİM ALANINA SAHİP İLÇEDİR

Hasat çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “2023 TÜİK verilerine göre İlimizde 135 bin 686 adet ağaç sayısı ile 8 bin 580 dekar alanda, toplam 2739 ton kestane üretimi yapılmaktadır. Ağaç başı verim ortalama 27,85 kg’dır. İlimiz Kestane üretiminde 8 bin 580 dekar alanla 3. sırada yer almaktadır. 7 İlçemizde Kestane yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kestane yetiştiriciliğiyle Demirci İlçesi en fazla üretim alanına sahip ilçedir.  İlçemizde 4.050 dekar alanda kestane üretimi yapılmaktadır. Toplam ağaç sayımız yaklaşık 73.000 adettir. Kestane üretici sayımız 461 kişi olup bu yıl rekoltenin 820 ton civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Kestanenin İlçemizde gelişmesi ve yaygınlaştırılması için her türlü çalışmayı desteklemekteyiz ve bu doğrultuda üreticilerimizin yanındayız. Çiftçilerimizin güzel bir hasat yılı geçirmelerini diliyor ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi. Hasat programına; Demirci Kaymakamı Yavuz Arslan, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Muhtarlar ve üreticiler katıldı.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER