© Manisa Manşet Gazetesi

Hafsa Sultan Vakfiyesinin 500. Yılına özel hatıra para Hatıra parada Manisa’nın değerleri yer alıyor

Hafsa Sultan Vakfiyesinin 500. Yılına özel hatıra para Hatıra parada Manisa’nın değerleri yer alıyor Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’ın vakfiyesinin 500. Yılı anısına hatıra parası basıldı.

 

Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’ın vakfiyesinin 500. Yılı anısına hatıra parası basıldı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Manisa İli Ve İlçeleri Hizmet Vakfının girişimleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Darphane ve Damga matbaasınca Hafsa Sultan’ın vakfiyesinin 500. Yılı anısına hatıra parası basıldı. İlk partisi baskıdan çıkan hatıra parasından tüm baskı tamamlandığında toplamda 3000 adet baskı yapılmış ve piyasaya sunulmuş olacak. İlk baskının isteklilere ve koleksiyonerlere darphaneden satışı başlayan hatıra parası çok yakın bir süre içerisinde dijital ortamlardan da satışa sunulacak. Hatıra parada Manisa’nın önemli değerlerinden olan üzüm, lale ve Kula evleri yer alıyor. 
İÇİ GÜMÜŞ DIŞI ALTIN OLARAK BASILDI 
Üzerinde nominal değer olarak 20 TL yazılı olan hatıra parası 4 cm büyüklükte olup içi gümüş dışı altın kaplama olarak basıldı. Yoğun araştırma ve çalışma ardından basılan hatıra parasının Manisa İl Vakfını verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanmış birde sertifikası bulunuyor. 
HATIRA PARA BASMAK BİZE NASİP OLDU 
Uzun bir uğraş sonrası çalışmalarını meyvesini aldıklarını ifade eden Manisa İl ve ilçeleri Hizmet Vakfı Ercan Oğuz, “Manisa vakfı olarak burs ve hayır hizmetleri dışında Vakfımızın kuruluş amaçlarından biriside çok önemli hayır eserleri bulunan Hafsa Sultan vakfiyelerinin ihyası. Bu nedenle Hafsa Sultan’a ait vakfiye ve günümüzde bir kısmı kayıp veya hizmeti durmuş olan vakıf eserlerinin tekrardan halkımıza hizmet verir hale getirilmesini sağlamak. Bu konuda farklı birkaç çalışmamız daha var ama şu anda hatıra parsının basımını gerçekleştirilmesi için verdiğimiz emeklerin karşılığını almış olmaktan çok mutluyuz. Darphane Genel Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak beş yüzüncü yılında bir hatıra para basmak bize nasip oldu” diye konuştu.


ÜZÜM, LALE VE KULA EVLERİ BULUNUYOR 
Basılan her paranın bir seri numarası ve sertifikası olduğunu ifade eden Oğuz, “Hatıra paramıza da içi gümüş, dışı altın ve Manisa'nın üç özelliğini yani üzümünü, Manisa'nın lalesini ve Manisa'nın evlerini, özellikle Kula evlerini tanıtıcı bir yüzünde bu diğer yüzünde de. Hafsa validenin baş eseri olan külliyenin camisi olmak üzere ilk baskısı tamamlanarak darphanede isteklilere sunuldu. Tamamı basıldığında 3000adeti bulmuş olacak. Biz de ilkini Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettik. Koleksiyoncular beş yüz kadarını almaya taliplermiş. Geriye iki bin beş yüz tane kadarı kalacak. İnşallah Manisalılar da buna teveccüh eder. Bu konuda böyle bir ilerleme kaydedilir ki ileride Hafsa validemizin eserlerine sahip çıkalım” dedi.


MANİSALILAR BU HATIRA PARAYI TÜKETMEDEN TEMİN ETMELİ 
Hatıra para ile Hafsa Sultan Validenin hayırseverliğinin tekrardan akıllara nakşedilmiş olacağını ifade eden Oğuz, “En büyük vakfı Manisa’da bulunan Hafsa Sultan’ın vakfiyesine Manisalıların sahip çıkacağına olan inancımız tam. Manisalıların bu hatıra parayı tükenmeden temin etmesi değerli bir davranış olacaktır kanatindeyim” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER