© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa ihracatta ikinci sırada


İlk 5 ayda elektrik elektronik sektörü ihracatında İstanbul 3 milyar 337 milyon dolarla ilk sırada yer alırken onu 844 milyon dolarla Manisa takip ediyor. Manisa’nın ihracat lideri olan bu sektör, 67 ilin toplam ihracatından daha fazla ihracat gerçekleştirdi. 

Vestel, BOSCH gibi yerli ve yabancı birçok firmayı bünyesinde barındıran Manisa’da elektrik elektronik sektörü elde ettiği ihracatla ülkemizin ihracatının gelişmesine katkı sunuyor.  Elektronik sektörü ihracatında İstanbul ilk sırada yer alırken, ikinci sırada ise Manisa bulunuyor. 
İHRACATIN YÜZDE 40’INI TEK BAŞINA GERÇEKLEŞTİRDİ 
Manisa 2024 yılının ilk 5 ayında 2 milyar 170 milyon dolarlık ihracata imza atarken, bunun 844 milyon dolarını elektrik ve elektronik sektörü gerçekleştirdi. Yani ihracatın yüzde 40’a yakını bu sektörden elde edildi. Sektörlerde ilk sırada yer alan elektrik ve elektronik sektörü Manisa’nın ihracat sırtlıyor. İlk 5 ayda elde ettiği 844 milyon dolarlık ihracatla Türkiye’deki 67 ilin toplam ihracatından daha fazla dövizin ülkemize girmesine katkı sağladı. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER