© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa şehir tiyatrosu perdelerini açıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 11 Ekim'de  birçok yenilik ve sürprizle  Manisalılara kapılarını açıyor. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 11 Ekim'de  birçok yenilik ve sürprizle  Manisalılara kapılarını açıyor. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 11 Ekim'de açılacak tiyatro sezonu nedeniyle tanıtım toplantısı düzenledi. Tanıtım toplantısına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, şehir tiyatrolarının yeni sezonunun heyecanını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Zeyrek, "Tiyatro her sezon olduğu gibi bu yıl da kültür ve sanatıyla Manisa halkıyla buluşturmayı hedefliyorlar. 2024-2025 sezonunun sadece bir tiyatro sezonu değil, aynı zamanda sanatın gücüyle hayatımıza dokunacak, unutulmaz anlara tanıklık edeceğimiz geçmiş bir yolculuk olacak.  Tiyatromuzun açılıyor olmasının mutluluğunu yaşıyorum. 11 Ekim'de yeni sezona başlayacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Manisalı sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.  Manisa'mız oldukça zengin ve çeşitli bir oyun repertuvarı ile hem yerli hem de yabancı yazarların eserlerinden farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına hitap edecek. Değerli sanatçılarımızın ve teknik ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde tiyatromuzun her geçen gün daha da güçleneceğine inanıyorum. Bu yolda onların her zaman yanında olacağıma bir kez daha vurgulamak istiyorum. Tiyatro sadece insan hakları değil aynı zamanda toplumun aynasıdır.  Tiyatro sadece bir bina değildir. Bu bir ruh, bir kimlik, bir gelecektir" diye konuştu.

Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, şehir tiyatrosunun yeni sezonu hakkında bilgiler verdi. Penbeklioğlu, "Şehir tiyatromuz, Manisa'nın kültürel mirasına ve sanata duyduğumuz derin bağlılıkla baştan sona yeniden tasarlandı. Teknolojik altyapısı güçlendirildi. Salonlarımız daha konforlu hale getirildi. Artık daha geniş, modern ve keyifli bir ortamda tiyatro hem sanatçıların yaratıcılığını besleyecek hem de seyircilerimize en iyi deneyimi sunacak şekilde düzenlenmiştir. Burada tadilat öncesi ve tadilat sonrası fotoğraflarınız bulunuyor.  Bu sezonun teması ayna. Aynayla sanatın hayatın yansıması olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tiyatro, insan yaşamını, toplumları, duyguları ve gerçekleri sahneye taşır. Onların sanatın diliyle aydınlatır. 'Tiyatro hayatın aynasıdır' sloganıyla insanın ve toplumun her yönü seyircilerimizi derin düşüncelere sevk etmeyi amaçlıyoruz. Bu tema altında bireyin iş dünyasına dokunan, toplumsal meselelere ışık tutan ve sanatı hayatla buluşturan oyunlar sahneleyeceğiz. Her sezonumuzun bir noktası olacak. Tiyatro hayatın aynasıdır. Seneye başka olacak. 2024-2025 sezonu büyük ustaların klasik eserlerinden, çağdaş yazarların güçlü yapıtlarına kadar geniş bir repertuvarla karşınızda olacak. Sahnemizde can bulacak oyunlarınızdan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. En başta William Shakespeare'in  Bir Yaz Gecesi Rüyası, 11 Eylül'de perdelerimizi o oyunla açacağız" şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısının sonunda, perde açıldı ve sahne alacak tiyatrocular tanıtıldı.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER