© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa’da Filistinli çocuklar için çizecekler 

Manisa Filistin’e Destek Platformu ve Yetim Vakfı’nın işbirliği ile “Filistinli çocuklar için çiz” sloganıyla bir etkinlik düzenleyecek. Manisa Cumhuriyet Meydanında 5 Ekim Cumartesi günü saat 11:00-18:00 arasında başta çocuklar ve gençler olmak üzere 7’den 70’e herkes Filistinli çocukların özgürlük hayallerini tuvale yansıtacaklar ve özgürlük rüyalarını çizecekler. İsteyen çocuklar resimlerini evde yaparak getirip ruloya yapıştıracak, isteyen resmini meydanda çizip boyayacak. 

Manisa Filistin’e Destek Platformu Dönem Başkanı Muzaffer Yurttaş yaptığı açıklamada, “İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin topraklarına düzenlediği saldırılarda 16 binden fazla çocuk öldürüldü, binlerce çocuk yaralandı. Bir o kadar çocuk ise hala enkaz altında. Binlercesi anasız veya babasız kaldı.  Gazze'deki birçok çocuk gördüklerini düşünmekten ve korkudan uyuyamıyor. Yiyecek ve su yok. Hastalandıklarında ilaç yok, hastane yok. Çocuk çaresizliği ile, küçücük bedenleri, yalın ayakları, çatlamış dudakları ile başa çıkmaları gereken çok fazla şey var. Acilen uluslararası toplumun harekete geçmesi ve çocuklara öncelik vermesi için çağrıda bulunuyoruz. Eğer böyle devam ederse, korkarız ki gelecek çok daha kasvetli, çok daha yıkıcı ve dayanılmaz olacak. Bu savaş çocuklara karşı bir savaş. Onların çocukluklarına ve geleceklerine karşı bir savaş. Biliyor musunuz saat başı Gazze’de 4 çocuk ölüyor?  Gökyüzü eskisi gibi değil Özledim uçurtmaların kuşlarla dansını. Her şey gibi kirlettik En çok da çocukların mavi dünyasını... Boşuna uğraşmayın öğretmeye  ölümü çocuklara annenin özlenen öpücüğü konamayacaksa bir daha alnına ölümü nasıl öğretirsiniz onlara? Manisa Filistin’e Destek Platformu olarak işgalci ve soykırımcı İsrail'in saldırılarına karşı, herkesi Filistinli çocukların hayallerini duyurmaya, onların sesi ve yüreği olmaya davet ediyoruz.  Manisa Filistin’e Destek Platformu ve Yetim Vakfı’nın işbirliği ile “Filistinli çocuklar için çiz” sloganıyla gerçekleştirilecek resim çizme etkinliğine tüm aileleri ve çocukları davet ediyoruz”  dedi. 


BU ETKİNLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Bu etkinliğe önem verdiklerini vurgulayan Yurttaş, “Zira burada çocuklarımızla içinde Gazze olan hikayelere dikkat çekeceğiz. Mazlum coğrafyalara hamilik yapmanın önemini anlayacağız. Her şeyin ben merkezli olmaya başladığı dünyada, başkasının derdini kendi derdi görmenin fıtrata nakşolunacağı bir aktivite ile bizler insanlığın vicdanını diri tutmaya çalışacağız. Hayaller kuracağız zafere umut olan ve umutlarımız dua olacak, dualarımız ise gerçek olacak. Çocuklarımız yarınlarda anlatılacak zaferin kahramanı olacaklar.  Bizim gönül coğrafyamızın sınırları yeryüzündeki tüm mazlum coğrafyalardır. Bugün insanlığın kalbi Gazze’de atmakta, yüreğimiz yanmaktadır. Yanan ocaklara, hayali yarım kalan çocuklara ışık tutmak ve insanlığın vicdanını uyarmak için tüm halkımızı bu etkinliğe bekliyoruz.  Sabah 11:00 dan itibaren çocuklarımızı aileleriyle birlikte boyalarını, resimlerini alarak gelmelerini istirham ediyoruz.  Saat 13:30 da aynı yerde basın açıklamamız olacaktır. Akşam saat 17:00 de yapılan resim rulolarıyla çocuk, kadın, genç ve yaşlılarımız el ele vererek birliği temsil edecek bir halka oluşturacağız. Saat 18:00 e kadar devam edecek programa tüm halkımızı bekliyoruz.  Ey savaşın simsiyah dumana çevirdiği bulutlar, gri gökyüzü neden düşürdün ölümün gölgesini ağızları süt kokulu bebeklerin gül yüzlerine!  Ne kumda izleri, ne toprakta oyun çizgileri var onların. Anaları uykudan uyandırmaya kıyamazken nasıl ayakkabılarını tek ve yalnız bıraktın! Söylenecek çok şey ama boğazımıza çözülmez bir düğüm gibi çöken acı. Ne söylesek boş, ne söylesek yetersiz. ” diye konuştu.

 

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER