© Manisa Manşet Gazetesi

Manisalı kadın dönerci baba mesleğini sürdürüyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde dönercilik yapmaya başlayan Zihniye Şengül (43), kısa süre içinde ilçenin önemli lezzet mekanlarından biri oldu. Zihniye Usta, her hafta engelli veya yaşlı bir vatandaşa ailesiyle birlikte ücretsiz yemek ikramında da bulunarak takdir topluyor.

Salihli’de Gaziler mahallesinde faaliyet gösteren kadın girişimci Zihniye Şengül (43), dönercilik yaparak aslında baba mesleğini sürdürüyor. Ancak dönerci ustalarının erkek olduğu algısı nedeniyle Zihniye Usta’yı dükkanda döner keserken ilk kez görenler biraz şaşırıyor. İş yerinde her işi tek başına yaptığını belirten Zihniye Şengül, “Yiyecek konusunda çok titiz olduğum için iş yerimde döner ile ilgili tüm işleri kendim yapıyorum. Döneri akşamdan hazırlıyorum. Etleri hazırlayıp şişe takıyorum ve ertesi güne kadar dinlendiriyorum. Sabah iş yerine geldiğimde ilk iş malzemeleri hazırlıyorum ve sonra hazırladığım döneri pişirmeye başlıyorum. Pişirince de müşteri geldikçe sıcak sıcak keserek servis, paket isteyene paket servis yapıyoruz. Burada benimle birlikte 6 kişi, sabahın erken saatlerinden akşam saat 17’00’ye kadar çalışıyoruz. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan evimizi geçindirmeye çalışıyoruz” dedi.

EN ÖNEMSEDİĞİ KONU KALİTE VE HİJYEN

Kadınların çok daha titiz olduğu sektörlerden birinin de gıda sektörü olduğunu belirten Zihniye Şengül, “Yaptığım iş de gıda sektörü olması nedeniyle titizlik isteyen bir meslek. Bu nedenle müşteri memnuniyeti için kalite ve hijyen önceliğimizdir. Özellikle de ülkemizde iş kadınları yaptıkları işlerde titizdirler. Müşterilerim benden çok memnun. Dışarıdan gelen ya da ilk kez işyerimin olduğu sokaktan geçenler karşılarında kadın dönerci görünce çok şaşırıyor” diye konuştu. Şengül, bir işe kadın elinin mutlaka değmesi gerektiğini ve özellikle de gıda sektöründe bir kadının eli değdiğinde lezzetin de beraberinde geldiğini söyledi.

HER HAFTA YAŞLI VE ENGELLİLERE İKRAM

Bir konuda da tüm meslektaşlarına örnek olmaya çalıştığını anlatan Şengül, “Son dönemlerde bazı meslektaşlarım yaşlı, engelli bireyleri olan ihtiyaç sahibi ailelilere yemek ikramında bulunarak örnek oldular. Bizim de bu dayanışmada katkımız olsun düşüncesiyle, haftada bir gün yaşlı, engelli bireyleri olan ihtiyaç sahibi bir aileye döner ikramında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER