Manisa
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2502.9
  • BIST
    10711.03
  • BTC
    67077.02$

91 yaşındaki Manisalı çiftçi yaptıklarıyla şaşırtıyor

91 yaşındaki Manisalı çiftçi yaptıklarıyla şaşırtıyor
91 yaşındaki Manisalı çiftçi yaptıklarıyla şaşırtıyor Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan ve çiftçiliğe başlayan 91 yaşındaki Naci Duygulu, yarım asra yakın süredir Manisa ovasında üzüm üretiyor.

 

Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan ve çiftçiliğe başlayan 91 yaşındaki Naci Duygulu, yarım asra yakın süredir Manisa ovasında üzüm üretiyor. Bu yaşında traktör kullanan, üzüm kesen ve sergideki üzümlerle ilgilenen Duygulu, “Toprak emeğe saygısızlık yapmaz, çalışanın hakkını verir” diyor.

 

1933 yılında Manisa’nın Muradiye mahallesinde doğan Naci Duygulu, 1936'da annesini 1941'de de babasını yitirdi. Henüz 8 yaşında öksüz ve yetim kalan Duygulu, yakınlarının ve çevresinin desteğiyle o köy enstitülerinde öğrenimini tamamladıktan sonra öğretmen oldu, 46 yaşına kadar mesleğini sürdürdü.

Emekli olduktan sonra köy enstitüsünde aldığı üzümcülük eğitimiyle çiftçiliğe başlayan Duygulu, babasından ve eşinin ailesinden miras kalan bağlarda üzüm üretmeye karar verdi. Hayatını toprağa ve çiftçilerin güçlenmesi için bu alandaki örgütlenmeye adayan Duygulu, yarım asra yakın bir süredir Manisa ovasında üzüm üretiyor.

İLERLEYEN YAŞA RAĞMEN TÜM İŞLERİ YAPIYOR

91 yaşından gün almasına rağmen severek yaptığı bağcılıktan kopamayan; traktör kullanıp toprağı işleyen, üzüm kesip sergideki kurutma işlemlerini yapan Duygulu, toprağa olan sevgisi ve ilerleyen yaşına rağmen dinçliğiyle şaşırtıyor.

Duygulu, "5 evladım var; 3 erkek, 2’si kız. Hepsinin tahsili benden yüksek. Biri profesör, biri tıp doktoru, ikisi öğretmen, biri muhasebeci. Okuttum, düğünlerini ve sünnetlerini yaptım, evlendirdim bu toprak sayesinde. Toprağı işlersen toprak emeğe saygısızlık yapmaz, hakkını verir" diyor.

“GENÇ KALMAK İÇİN SEVDİĞİN İŞİ YAPACAKSIN”

Naci Duygulu, emekli olduktan sonra Şehzadeler ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesi yakınlarındaki bağ evine yerleştiğini, vaktinin büyük çoğunluğunu burada geçirdiğini ifade ediyor. Yaşı ilerlediği için eskisi gibi bağ evinde uzun süre kalamadığını ancak topraktan da kopamadığını dile getiren Duygulu, "Çocuklarım buraya getirirlerse, burada dünyanın en mutlu insanı olurum. 2 gündür buradayım, toparlandım. Çocuklarım da burada, onlara da öğrettim her şeyi, her şeyi yapıyorlar. Bağın her işini biliyorum. Budaması, sürmesi, ilaç atmasını, üzüm sermesini biliyorum. Beni bu yaşta halen çalışırken görenler yaşımı duyduğunda inanamıyor. Gerçek yaşı söyleyince, ‘Nasıl yaşadın bu kadar?’ diye soruyorlar. Ben de yaptığın işi zevk alarak yapacaksın diyorum" ifadelerini kullanıyor. MİNE BADAN 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!