Manisa
01 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bu kahvehane Manisa'da

Bu kahvehane Manisa'da

 

Manisa’da 1990 yılından beri işlettiği kahvehaneyi Galatasaray’a olan sevgisinden dolayı müzeye çevirdi. 34 yıl önce babası Sadrettin Turan'ın açıp ve her yeri sarı-kırmızı boyayıp, duvarlarını Galatasaray'da görev almış hemen hemen bütün futbolcuların ve teknik adamlarının posterleriyle donattığı kahvehanedeki Galatasaray sevgisini oğlu Veli Turan yaşatıyor.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Yuntdağ bölgesindeki kırsal yüzde 98'i Galatasaray taraftarı olduğu belirtilen Osmancalı Mahallesi'nde 1990 yılında hizmet vermeye başlayan Galatasaraylılar Kahvehanesi, tavandan tabana, duvardan camlarına, sandalye ve masalarına, çay bardaklarından fincanlara kadar sarı kırmızı renkleriyle dikkati çekiyor.
GENİŞ BİR ARŞİVE SAHİP KAHVEHANE 
Geniş bir arşive sahip kahvehanenesin müzeyi andırdığını ifade eden Veli Turan, babasının Sadrettin Turan 34 yıl boyunca Galatasaray aşkıyla sahaflardan, dergilerden, arkadaşlarından topladığı poster ve gazete kupürlerini çerçeveleterek, kahvehanenin duvarlarını donattığını belirtti. 


SARI KIRMIZI SEVDAYI BURADA YAŞATIYOR 
Babasının kendisine aktardığı "sarı-kırmızı sevdayı" yaşattığını belirten Turan, "Her türlü koleksiyon var burada. Galatasaray'da oynamış futbolcular, takım kadroları... Galatasaray'ın tarihi var burada, müze gibi oldu burası. Fenerbahçeliler görünce şaşırıp tebrik ediyor. Babam merakla başladı, içinden geldi, birkaç fotoğrafla başladı. Sonra bu hale geldi. Babamızdan bize kaldı, biz de devam ettirmeye çalışıyoruz." dedi.
MAÇ ZAMANLARI KAHVE DOLUYOR 
Özellikle maç zamanları kahvehanede boş yerin olmadığını dile getiren Turan, "Her yer yıkılıyor, burada Galatasaray maçından başka maç izlenmez zaten. Köyün de zaten yüzde 98'i Galatasaraylı. Başka takım taraftarı çok az." diye konuştu.


GALATASARAY KAZANDIĞINDA ÇAYLAR BEDAVA 
Galatasaray mağlup olunca adeta hayata küstüklerini anlatan Turan, "Bir hafta suratımız asık geziyoruz, içimizden bir şey yapmak gelmiyor. Galatasaray kazandığı zaman da çaylar bedava oluyor. Bütün herkesi buraya çay içmeye bekleriz." ifadelerini kullandı.
BURADA FENERBAHÇE'YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER SÖYLEMEK YASAKTIR
Turan, kahvehane için bir kartvizit bastırdıklarını ve bu kartvizitte "müessesenin kurallarını" yazdıklarına işaret ederek, "Galatasaray'ı eleştirmek yasaktır, Fener formasıyla girmek yasaktır. Fener TV izlemek, Fenerbahçe'ye övgü dolu sözler söylemek yasaktır. Fenerbahçe maçlarını izlemek, haber ve dizi izlemek yasaktır. Bu kahvede bunların hiçbiri olmuyor." ifadelerini kullandı.


KAHVEMİZ GÜZEL, ÇAYIMIZ GÜZEL, GALATASARAY’IMIZ GÜZEL
Kahvehanenin müdavimlerinden Osman Delen de işletmeye geldiğinde kendisini stadyumda gibi hissettiğini anlatarak, "Ali Sami Yen'de gibi Rams Park'ta gibi buraya gelince stada gelmiş gibi oluyoruz. Açıldığından beri müdavimiyiz." dedi. İsmail Hakkı Sevben sıra dışı bir kahvehaneye sahip olduklarını dile getirerek, "Kahvemiz güzel, çayımız güzel, Galatasaray’ımız güzel. Hizmet sonsuz, her istediğimiz oluyor. Çaylar firmadan içelim, durmadan. Maçların ardından Galatasaray kazandığında çaylar beleş oluyor. Hepimiz Galatasaray'ı destekliyoruz. " ifadelerini kullandı. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!