Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2421.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62130.41$

CHP anketlerle doğru adayları çıkaracak: CHP’li Zeyrek “Büyükşehir Belediyesi’ni almak için her türlü imkana sahibiz”


CHP anketlerle doğru adayları çıkaracak: CHP’li Zeyrek “Büyükşehir Belediyesi’ni almak için her türlü imkana sahibiz”
CHP’li Zeyrek “Büyükşehir Belediyesi’ni almak için her türlü imkana sahibiz”. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, 31 Mart 2024’dte yapılacak olan yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni CHP olarak kazanmak istediklerini vurguladı. Manisalı Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin olumlu hava oluşturduğunu ifade eden Zeyrek, partili partisiz herkeste memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Bu olumlu havanın yerel seçimlere de yansıyacağını açıklayan Zeyrek, Özgür Özel’in genel başkanlığında ilk olarak yerelde iktidar olacaklarını söyledi. Manisa’da sokağın artık değişim istediğini belirtti.  Zeyrek, anket çalışmaları yaparak doğru adayların belirleneceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, 31 Mart 2024’dte yapılacak olan yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni CHP olarak kazanmak istediklerini vurguladı. Manisalı Özgür Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin olumlu hava oluşturduğunu ifade eden Zeyrek, partili partisiz herkeste memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Bu olumlu havanın yerel seçimlere de yansıyacağını açıklayan Zeyrek, Özgür Özel’in genel başkanlığında ilk olarak yerelde iktidar olacaklarını söyledi. Manisa’da sokağın artık değişim istediğini belirtti.  Zeyrek, anket çalışmaları yaparak doğru adayların belirleneceğini ifade etti.


GENEL BAŞKANIMIZ ÖZGÜR ÖZEL’İN GELMESİYLE FARK KAPANDI 
Zeyrek, “Manisa’da 4 tane CHP’li belediyemiz var. Bunun üzerine katıp hatta Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni alacak düzeydeyiz. Genel başkanımız Manisa’da ve ilçelerinde anket yaptırıyor. Önümüzdeki hafta bu anket sonuçları açıklanacak. Anket sonuçlarından elde edilecek verilerle yolumuza devam edeceğiz. 14 ve 28 Mayıs seçimlerine baktığımızda Cumhur ile Millet ittifakı arasındaki fark 3 bin oydu. Kapanmayacak bir oran oy oranı değil. Genel başkanımız Özgür Özel’in gelmesiyle bu fark zaten kapanmaya başladı. Çünkü insanlara umut aşıladı. Ben Sayın Genel Başkanımla 15 yıldır siyaset yapan ve onu yakından tanıyan biriyim. Özgür Özel, geldiğinde şunu söyledi. CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek kimse, 80 il başkanı da ondan ayrı değildir dedi. Bunu her yerde söylüyor. Yeni MYK’ya baktığımızda 4 tanesi direk Özgür Özel’in karşısında yer alanlar. Bunları MKY’ya taşıdı. Özellikle örgüt içerisinde insanlar acayip mutlu. Ben il başkanı olduktan sonra 2,5 ayda 3. kez il başkanları toplantısı yapıldı. Yaşanan birliktelik inanıyorum ki yerele yansıyacaktır. Yerelde Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni almak için her türlü imkana sahibiz. Genel başkanımız İstanbul ve Ankara’dan sonra Manisa’ya çok önem veriyor” dedi. 


İKİLİ ÜÇLÜ ÖN ELEME İLE DOĞRU ADAY BULUNACAK
Manisa genelinde yerel seçimler öncesi anket çalışmasının yapılacağını vurgulayan Başkan Zeyrek, “Örneğin Yunusemre’de nasıl bir aday profili kazanır, bu profil belli olacak. Bu profile uygun olan adaylar ankete ön seçim girecek. Böylece ikili üçlü ön eleme ile doğru aday bulunacak.  17 ilçede ve büyükşehirde böyle bir çalışma yapılacak. Bu da örgütün içini hareketlendiriyor. Seviniyor insanlar bir umut doğuyor” diye konuştu. 


DOĞRU ADAY TESPİTİNİ YAPMAK İÇİN ÇOK İYİ ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR
CHP’de aday adaylığı süreciyle ilgili bilgi veren Zeyrek, “1 Aralık istifaların son günü. 1 Aralık tarihine kadar aday adayı olmak isteyenler istifalarını verecekler. 24-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da il başkanları toplantısı olacak. Ondan sonra zaten sürecin başlayacağını umut ediyorum.  1-5 Aralık tarihleri arasında aday adaylığı sürecinin olacağı söyleniyor. Bu biraz daha ötelenir mi bilmiyorum onun tarihi önümüzdeki hafta daha da netleşir. Tabi çok aday adayı var. Özellikle merkezde çok ciddi aday adayı var. Burada doğru aday tespitini yapmak için çok iyi çalışmamız gerekiyor. Yunusemre’yi, Şehzadeler’i biz kazanıyoruz. Dışarıdaki olumlu havayı görüyoruz. Gerçekten büyükşehir hayal değil. Çok yakınız. Karşı tarafta hatalarıyla yıpranmış bir Cengiz Ergün var. Burada ise bir umut bir umut ışığı var. Manisa sokakları artık değişim istiyor, başkanın değişmesini istiyor. ” dedi. 


İTTİFAK AÇIKLAMASI 
Yerel seçimlerde ittifakın olup olmayacağıyla ilgili olarak konuşan Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel merkezde böyle bir hava yok. Genel merkez bize 17 ilçede de adaylarını hazırlayın dedi. Biz 100 yıllık bir partiyiz, aslan gibi de Manisa ve ilçelerinde 18 tane aslan gibi aday çıkarırız. Seçimlere uzun zaman var. 24 saat bile çok uzun zamandır. Şunu da unutmamak lazım bir tarafta ittifak varken karşı tarafta da ittifak olmalı.”

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!