Manisa
20 May, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2512.4
  • BIST
    10739.57
  • BTC
    67510.4$

Çinli Otomotiv Devinin Fabrika Kurması Gündemde: Manisa'ya Yatırım Chery'yi Uçurur!


Çinli Otomotiv Devinin Fabrika Kurması Gündemde: Manisa'ya Yatırım Chery'yi Uçurur!
Çinli otomotiv devinin fabrika kurması gündemde: Manisa'ya yatırım Chery'yi uçurur! Manisa bu yatırımdan nasıl etkilenir? Olumlu etkisi olur mu?

Çinli otomotiv devi Chery'nin Manisa'ya fabrika kuracağı iddiası, sanayi çevrelerini heyecanlandırdı. Manisa'daki otomotiv sektörü de yatırımın Çinli firma için mükemmel bir tercih olacağı görüşünde. Evelek Otomotiv CEO’su Gökhan Evelek, "Chery piyasaya muhteşem bir şekilde hızlı giriş yaptı. Araçları lüks, fiyatı uygun. Manisa’da yatırım yaparsa tutacağını, iyi bir sirkülasyon gösterebileceğine inanıyorum" dedi.

Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden Chery, Avrupa pazarlarına açılma stratejisi kapsamında Türkiye’de bir fabrika açmayı düşünüyor. Fabrika için adı geçen yerlerden biri de Manisa. Daha önce Volkswagen'in yatırım yapmayı planladığı ancak siyasi nedenlerle vazgeçtiği Manisa, lojistik ve altyapı konusunda bu iş için en ideal yerlerden biri. Chery Group Yönetim Kurulu Başkanı Yin Tongyue, geçtiğimiz günlerde “Türkiye için büyük planlarımız var. Üretimi burada yapıp Avrupa’ya satmayı düşünüyoruz" demiş ancak yatırımın yapılacağı ilin adını açıklamamıştı.

MANİSA'YA YATIRIM YAPARSA TUTAR

Chery'nin yatırımı Manisa'ya yapacağı yönündeki kulis bilgiler sanayi çevrelerinin yanı sıra otomotiv sektöründe de heyecana neden oldu. Manisa Galericiler Sitesi’nde bulunan Evelek Otomotiv CEO’su Gökhan Evelek, Manisa'ya yatırımın Chery için çok iyi bir karar olacağını söyledi. Evelek, "Chery piyasaya muhteşem bir şekilde hızlı giriş yaptı. Araçları lüks, fiyatı uygun. Manisa’da yatırım yaparsa tutacağını, iyi bir sirkülasyon gösterebileceğine inanıyorum. O da neye yansıyor, fiyatının hesaplı olmasına yansıyor” dedi.

BANKALAR KREDİYİ VERMEDİ, TALEPLER AZALDI

Bankaların yeteri kadar kredi vermemesi nedeniyle ikinci el otomobil piyasasında taleplerin  azalmasına yol açtığını ifade eden Gökhan Evelek, “Vatandaşların talepleri son 1 ay, 1,5 ayda biraz azaldı. Piyasalarda malum pahalılıktan dolayı bankalardan kredi alamadıkları için ister istemez ikinci el piyasasında bir nebzede olsa etki ediyor. Otomobil fiyatlarının bir anda yükselmesi pandemi sürecinden kaynaklandı. Üretim olmadığı için fiyatlar bir anda yükseldi. Ama şimdi bayilere sıfır araç geliyor. Bugün gidelim araç dediğimiz de 1 hafta sonra 15 gün sonra teslim ediyorlar. Daha önce üretim ve bayilerde araç olmadığından ikinci ele büyük bir talep vardı. Şimdi bayilerde araç olduğu için ikinci el biraz gerilemeye başladı. Bu durum fiyatlara da yansıdı. Fiyatlarda da gerileme var. Manisa’da lüks araçların yerine normal araçlara genelde talep vardır. Manisa’nın araçları bellidir” dedi.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!