Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gediz’deki kirlilik için 20 tesis çalışıyor

Gediz’deki kirlilik için 20 tesis çalışıyor
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalıştıklarını söyledi. Aslay,“Gediz ve Bakırçay Havzalarını eski özlenen günlerine kavuşturmak için 20 atıksu arıtma tesisimizi başarıyla işletiyoruz . MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün öncülüğünde Manisa’mız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde bir mesaj yayınladı. Aslay mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Tüm insanlık bugün, kaynakların sürdürülebilir kullanımının benimsendiği, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, çevre kirliliğinin önlendiği daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya için çaba göstermektedir. Çevre sorunlarının çözümü, uzun vadeli yatırımların yürütülmesi ile gerçekleşmektedir. Biz de kurum olarak atık yönetimi, iklim dostu teknoloji ve güneş enerjisi kaynaklarının kullanımı noktasında önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

MİSYON VE VİZYONUMUZ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

 Daha sağlıklı bir çevre için, Gediz ve Bakırçay Havzalarını eski özlenen günlerine kavuşturmak için 20 atıksu arıtma tesisimizi başarıyla işletiyoruz. Son olarak Sarıgöl ilçe merkezi için inşa ettiğimiz tesisi faaliyete aldık. 612 milyon TL yatırım yaptığımız atıksu arıtma tesislerimizde bugüne kadar 372 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdik. Selendi ilçe merkezi için inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisinde artık sona yaklaştık. Demirci’deki tesisimizde ise betonarme imalatlarımız devam ediyor. Kırkağaç İlyaslar mahallesine inşa edeceğimiz tesiste de betonarme imalatlara başladık. Köprübaşı’na inşa edeceğimiz tesisin de projesi hazır, kredi onayını bekliyoruz. Ayrıca, 23 Haziran’da müşavirlik ihalesine çıkılacak olan Dünya Bankası Kredisi kapsamında Yunusemre Muradiye mahallemize de atıksu arıtma tesisi inşa edeceğiz.

MASKİ, DOĞAYI KORUYOR

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi santrallerine de yatırımlar yapıyoruz. Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisine, Yunusemre ilçemiz Seyitli mahallesine ve Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisinin olduğu alana kurulu gücü toplam 3 megavat olan güneş enerji santralleri inşa ettik. Yine Yunusemre Seyitli mahallemizde 5 megavatlık tesiste panel montajlarımız hızla ilerliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karbon salınımını azaltarak doğamızı koruyoruz.

5 BİN KM’NİN ÜZERİNDE ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILDI

101 ve 154 Mahalle Projelerimiz ile daha sağlıklı altyapılar inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Kırsal mahallelerimizin merkez mahallelerden farkı kalmıyor. Selendi ve Demirci merkezdeki altyapı yatırımlarını da hesaba kattığımızda ilimiz genelinde bugüne kadar 5 bin KM’nin üzerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Bir yandan da yeni projeler hazırlamaya devam ediyoruz.

1.364 İÇME SUYU DEPOSUNUN TADİLATI YAPILDI, 115 DEPO İNŞA EDİLDİ

İdare olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün ilk talimatlarından biri olan içme suyu deposu bakım onarımlarına büyük önem verdik. Bugüne kadar 1.364 adet içme suyu deposunun bakım-onarım ve revizyonunu yaparak A’dan Z’ye yeniledik. Bakım onarım yapılmayacak durumdaki depoların yerine de 115 adet sıfırdan içme suyu deposu inşa ettik.

BAŞKAN ERGÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Daha sağlıklı bir çevre için dere yataklarında da düzenli olarak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 1 milyon 369 bin 490 Metre dere temizlik çalışması yaptık. Biz, MASKİ olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün öncülüğünde Manisa’mız için çalışmaya devam edeceğiz.”

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!