Manisa
03 July, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.20
  • ALTIN
    2461.3
  • BIST
    10521.64
  • BTC
    60451.09$

Halkçı başkan 3 ayda dayakçı başkana dönüştü!

Halkçı başkan 3 ayda dayakçı başkana dönüştü!
Göreve geldiğinde makam odasının kapısını söken ve ‘halkla iç içe olacağını’ belirten Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, seçilmesinin üzerinden 3 ay bile geçmeden makam odasında adam dövdürme suçlamasıyla gözaltına alınıp yağmaya azmettirme suçlamasıyla tutuklandı. Başkan Dönmez hakkındaki iddialar, partisi CHP tarafından da “vahim” olarak nitelendirilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Göreve geldiğinde makam odasının kapısını söken ve ‘halkla iç içe olacağını’ belirten Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, seçilmesinin üzerinden 3 ay bile geçmeden makam odasında adam dövdürme suçlamasıyla gözaltına alınıp yağmaya azmettirme suçlamasıyla tutuklandı. Başkan Dönmez hakkındaki iddialar, partisi CHP tarafından da “vahim” olarak nitelendirilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından da ‘yağmaya azmettirme’ suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dönmez'in koruması ve şoförü de ‘yağma’ suçlamasıyla daha önce gözaltına alınmıştı. Soruşturmadaki ifadelerin bir kısmı kamuoyuna yansıdı. Buna göre darp edilen müşteki H.D., ifadesinde beraberindeki M.U. ile Başkan Hikmet Dönmez'in makam odasına bir ihaleye ilişkin konuşmaya gittiklerini belirtti. H. D., “M.U. borcuna karşılık iki adet çek vermeyi teklif etti ancak başkan Hikmet Dönmez bunu kabul etmeyip 5 dakika içinde ödeme yapmasını talep etti. M.U. ise bunun mümkün olmadığını ifade etti. Bunun üzerine başkan, belediye personeline hitaben 'Kapıları ve kameraları kapatın, belediye binasını boşaltın' şeklinde talimat vererek makam odasına geri geldi. Başkan ile birlikte iki erkek şahıs daha makam odasına geldi. Başkan, M.U'ya 'Bu parayı ödemeden buradan çıkamazsın' dedi.


“BELEDİYE PERSONELİ TEKME DOKAT DÖVDÜ”
Odada bulunan belediye personeline ise M.U'yu kastedip 'Bunu yere yatırın ve dövmeye başlayın' şeklinde talimat verdi. Odada bulunan şahıslar M.U'yu tekme ve yumruklarla dövmeye başladı. Daha sonrasında başkan, şahıslardan sopa getirmelerini istedi. Şahıslar, tahta sopa getirerek M.U'nun sırt tarafına ve ayaklarına vurarak yaralamaya başladılar. Sopa, yaralama esnasında kırıldı. Başkan Hikmet Dönmez, daha sonra benden M.U'nun kardeşi İ.U'yu aramamı ve alacağı olan parayı hazır etmesini talep etti. Telefonumun kapandığını söylemem üzerine belediye başkanı, odada bulunan belediye personeline beni göstererek 'Bunu da dövün' şeklinde talimat verdi. Belediye personeli, tekme ve yumruklarla beni yaraladı. 


“BENİM DÖVME EMRİM YOK”
Başkan Hikmet Dönmez ise ifadesinde şu iddialarda bulundu: “İddialar tamamen asılsızdır. Benim bir dövün emrim yoktur. M.U. ve H.D. yaralanmalarının çıkan arbede sırasında yaşanıp yaşanmadığını bilemiyorum. Olaylar benim odamda yaşanırken müdahale yalnızca söz konusu şahısları dışarıya çıkartmaya yöneliktir. Belediyede kameraların kapalı olup almadığını bilmiyordum. Olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının bulunmamasından herhangi bir mesuliyetim yoktur."


İL BAŞKANI ÖZALPER: İDDİALAR VAHİM
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediyesi'nde 27 Haziran Perşembe günü yaşanan ve Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, şoför M. O. A. ve koruma R. G.'nin tutuklanmasına sebep olan arbede olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özalper, “Kula Belediyemizde kamuoyuna yansıyan vahim iddiaları üzülerek takip etmekteyiz. Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez ve 2 çalışanımız hakkında yargı süreci devam etmektedir. Belediye Başkanımız ve 2 personeli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adli sürecin devam etmesinden dolayı soruşturmaya zarar vermemek adına açıklamamızı büyük bir titizlik ve hassasiyetle yapmaktayız. Yaşanan vahim olaylar nedeniyle büyük üzüntümüzü ifade ederken, bahse konu iddialara ilişkin yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız. Sürecin adil yürütülmesi adına hukuk birimimiz soruşturmayı takip etmektedir" dedi.

AK PARTİLİ VEKİLLER: GÖREVDEN ALINSIN
Kula’da yaşanan olaya AK Parti Manisa milletvekilleri sert tepki gösterdi. MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'e seslenerek, “Manisalı bir genel başkandan beklentimiz, Manisa'mızın siyaset iklimini ve Manisalı hemşehrilerimizin kardeşlik ortamını zehirleyen bu yaklaşımı sergileyen şahsı partisinden ivedilikle ihraç etmesidir" dedi. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Adli ve hukuki sürecini ilk andan itibaren takip ettiğimiz olaydan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, idari süreç için CHP yönetimini göreve davet ediyorum. Şiddete başvuran kim olursa olsun, sebebi ne olursa olsun karşında durmayı insani bir vazife biliyor, başkanlık makamını mafya yöntemleri ile yönetmeye çalışanları hak ettikleri cezalar için Türk Adaleti'ne bırakıyoruz" ifadelerini kullandı. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise “Bu yaşananlar öncelikle CHP’li başkanı o makama seçen Kulalı vatandaşlarımıza hakaret ve demokrasimize karşı saygısızlıktır. Belediye makamları mafyavari durum ve davranışların uygulama merkezi değildir. Yaşanan bu can sıkıcı ve utanç verici olaya bakıldığında CHP’nin zaman kaybetmeden bu kişileri partiden uzaklaştırması da milletimizin beklentisidir” ifadelerini kullandı.


SEÇİLDİĞİNDE MAKAM ODASI KAPISINI KALDIRMIŞTI
Seçildiğinde halkçı ve şeffaf bir belediye başkanı olacağı sözünü veren Hikmet Dönmez, ilk icraat olarak makam odasının kapısını söktürmüştü. Dönmez, “Kula Belediyesinin kapısı artık halka tamamen açık” ifadelerini kullanmıştı.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!