Manisa
01 October, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Jandarma uyuşturucunun kökünü kurutuyor

Jandarma uyuşturucunun kökünü kurutuyor
Son günlerde Manisa genelinde yapılan uyuşturucu madde operasyonlarında zehir tacirlerine büyük darbe vurulurken, esrar yapımında kullanılan kenevir bitkisi yetiştirmek isteyenlere de göz açtırılmıyor.
Son günlerde Manisa genelinde yapılan uyuşturucu madde operasyonlarında zehir tacirlerine büyük darbe vurulurken, esrar yapımında kullanılan kenevir bitkisi yetiştirmek isteyenlere de göz açtırılmıyor. Jandarma'nın yaptığı baskınlarda kenevir bitkileri sökülüp imha edilirken, yetiştirenler de adli makamlara sevk ediliyor.

Uyuşturucu üretimi ve trafiğinde Manisa'yı kullanmak isteyen zehir tacirlerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonları aralıksız sürüyor. Yapılan baskınlarda çok miktarda uyuşturucu madde elde edilirken, son günlerde esrar yapımında kullanılan kenevir bitkisi üretimi de sık sık tespit ediliyor. Önceki gün Manisa'nın Ahmetli ilçesinde Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Komutanlığı Şube Müdürlüğü ile Jandarma Asayiş Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda 7 bin 200 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
ORMANLIK ALANDA DRONLU TAKİP
Bir gün öncesinde ise Turgutlu'da jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda drone ile yapılan denetimde 125 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli veya şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. 22 Haziran'da Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu H.C. (30) ve M.A. (27) isimli şahısların tavuk çiftlikleri mevkiindeki bir işletme içerisinde kenevir bitkisi yetiştirdiği ve bu maddeleri sattıkları bilgisi alındı. Yapılan aramada bahse konu işletme ve şüpheli şahısların ikametlerinde boyları 80 santimetre ile 210 santimetre arası değişen toprağa ve saksılara ekili 32 kök kenevir bitkisi ile 1 adet ruhsatsız yivsiz av tüfeği ele geçirildi.
85 YAŞINDA KENEVİR YETİŞTİRİYOR!
21  Haziran'da Soma'ya  bağlı Karaçam Mahallesinde, Soma İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda G.K. (85) isimli kadının ikametinin bahçesine kenevir bitkisi ektiği bilgisini aldı. Yapılan aramada, evin bahçesinde ekili vaziyette boyları 20 santimetre ile 165 santimetre arasında değişen 128 kök kenevir bitkisi bulundu. Şüpheli G.K. gözaltına alınırken bitkilere el konuldu. 19 Haziran'da Turgutlu'da 60 kök Hint keneviri ele geçirilirken, bitkilerin üretimini yapan A.Ş. (62) gözaltına alındı.
UYUŞTURUCU ÜRETİCİSİ FOTOKAPANA TAKILDI
15 Haziran'da ise Kırkağaç ve Saruhanlı ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarla 197 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Kırkağaç İlçe Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen müşterek istihbari çalışmalarında, İlyaslar Mahallesi İrez mevkisinde Kenevir bitkisi ekildiği ve eken şüphelilerin tespitine yönelik Kırkağaç Sulh Ceza Mahkemesinden Teknik Araçlarla izleme kararı alınarak fotokapan kurularak takibine başlandı. Fotokapan cihazına düşen 1 erkek şahıs yakalanırken, yapılan sorgulama sonucu araziye ekili vaziyette boyları 1,5-2 metre olan 29 adet uyuşturucu madde imalinde kullanılan kenevir bitkisi ele geçirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!