Manisa
12 October, 2024, Saturday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa Barosu'nda Ümit Rona ve Sevgi Başak yarışıyor

Manisa Barosu'nda Ümit Rona ve Sevgi Başak yarışıyor

Manisa Barosu 2024-2026 Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.  2 dönemdir başkanlık yapan Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona ile Av. Sevgi Başak Yeşil Malay yarıştı. Manisa Barosu Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen genel kurulun ilk gününde 2022-2024 Çalışma Raporu ve Faaliyet Raporu oylandı. Genel kurula Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, baro başkanlarından Ali Arslan, Zeynel Balkız, Fadıl Gezen ve avukatlar katıldı.  Hayatını kaybeden avukatlar adına 1 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Avukatlık mesleğinde 60, 50, 45 ve 25. Yılını geride bırakan mesleğin duayenlerine plaket takdim edildi. 


MANİSA BAROSU HER ALANDA GÜÇLÜ BİR BARO OLDU 
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, genel kurula katılan herkese teşekkür etti, hayatını kaybeden hukukçulardı andı. Rona, Manisa Barosu olarak Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet, evrensel hukuk ve evrensel değerler ile meslek kuralları meslek eğiti temelinde özgün bir duruş sergilediklerini açıkladı. Rona, “Tüm ülkenin takdir ettiği, her alanda, her masada güçlü ve öncü baro duruşunu sizlerin desteği ile cesaretle ortaya koydu. Gerek mesleki konularda gerekse ulusal adalet arayışında hem yerelde hem genelde cesur adımlar attık. Yargı camiasında, Türkiye Barolar Birliği’nde Adalet Bakanlığı’nda, Yargıtay’da, başsavcılıklarda, komisyon başkanlıklarında ve tüm resmi kurumlarda etkili diyalog gerçekleştirdik. Manisa Barosu iddialı, etkili ve öneri sunan duruşuyla sözü kabul gören bir yönetim anlayışıyla mesleğimiz meslektaşlarımız ve adalet mekanizması için önemli işlere imza attı” diye konuştu. 


BARONUN BİR AİLESİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Manisa Barosu Başkan adayı Av. Sevgi Başak Yeşil Malay, “Manisa Barosu benim açımdan sadece meslek örgütüm olduğu için kıymetli olan bir kurum değil. Manisa barosu benim içine doğduğum, ailem gibi gördüğüm, kardeşimden ayırmadığım, kardeşlerinden ayrılmadığımı hissettiğim meslektaşlarımın olduğu bir büyük aile. Bu ailenin, Manisa barosunun bir parçası olmakla gurur duyuyorum. Demokrasiye karşı yapılan saldırılara, hukuka aykırılıklara, insan hakları ihlallerine cesaretle karşı koymak, hangi dünya görüşünü ve yaşam tarzını benimsemiş olursak olalım hukukun evrensel standartlarından ayrılmamak, biz avukatların ve mensubu olduğumuz baroların birincil görevidir.  İşte bugün bizler; kişisel hırsları için meslektaşlarını ayrıştıran, baro başkanlığını sadece bir makamdan ibaret gören, gösterişçi, tekçi anlayışa karşı; katılımcı, avukat merkezli, her koşulda hukukun üstünlüğünü savunan, dayanışmacı bir ruhla Manisa Barosunu dönüştürmek amacıyla aday oldum” dedi.  Konuşmaların ardından genel kurulun ilk günü. Genel kurulun ikinci gününde avukatlar sandık başına gidecek. 1748 avukatın oy kullanma hakkı bulunuyor. baroda gerçekleşecek olan seçimlerde Manisa Barosu Başkanı, 10 yönetim kurulu üyesi, 5 disiplin kurulu üyesi, 3 Türkiye Barolar Birliği delegesi ve 1 denetçi seçilecek. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!