Manisa
07 October, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa Yetiştirme Yurdu’nda geleneksel kardeşlik buluşması 


Manisa Yetiştirme Yurdu’nda geleneksel kardeşlik buluşması 

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 1957 yılından beri hizmet veren Yetiştirme Yurdu’nda geleneksel kardeşlik buluşması düzenlendi. Bu etkinlik yurt ortamında yaşayan çocuklar arasındaki bağları güçlendirmek ve sosyal etkileşimi artırmak amacıyla düzenlendi. Programa Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç ve çok sayıda yurt kardeşi katıldı. Etkinlikte, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle çocukların eğlenceli bir gün geçirmesi sağlandı.
KALBİ BİR BİRLİKTELİK 
Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, programa katılan herkese teşekkür etti. “Birlikte burada çok güzel hatıraları burada yaşadık, yaşadığınızı da biliyorum. Gönülden birliktelik sergilediniz. Emeği geçelere canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.  Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, bu birlikteliğin kalbi bir birliktelik olduğunu dile getirerek, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese kalpten teşekkür etti.
ANASIZ BABASIZ BÜYÜRÜZ AMA VATANSIZ, BAYRAKSIZ BÜYÜYEMEYİZ
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Ali Yaman, Yetiştirme Yurdu’na gönül veren herkese canı gönülden teşekkür etti. Yaman, “1993-1998 Yetiştirme Yurdu mezunuyum. Bugün Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü olarak görev yapıyorum. Böyle bir kardeşlik buluşmasını tekrardan gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Gece gündüz demeden bu kardeşliğimizin bozulmaması için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Biz yurtta kalırken bize emek veren öğretmenlerimiz vardı, annelerimiz vardı, aşçılarımızdan tutun hizmetlimize kadar hepsine bir vefa borcumuz var. Böyle bir aileden mezun olduğum için mutluyum, gururluyum. Böyle bir devletimiz, milletimiz bizi yetiştirdiği için şükranlarımı sunuyorum. 2019 yılında en son kardeşlik buluşmasını yaptık. Sonra araya pandemi girdi, deprem girdi. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Bizler anasız babasız büyürüz ama vatansız, bayraksız büyüyemeyiz” diye konuştu. 
BİZ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLESİYİZ
Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Serdaroğlu, “1999 yılında Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü yaptığım süreçte iftar yemekleriyle, buradaki buluşmalarla iletişim sürecimiz 1999 yılında Anneler Gününde bir araya gelerek taçlandırmıştık ilk kez. Daha sonraki süreçte bunu yeniledik. Yurt kardeşliğimizi pekiştirerek birbirimize ekonomik ve sosyal yönden destek olarak bu süreci bugüne kadar getirdik. Bir sosyal hizmet uzmanı olarak şöyle düşünüyorum. Hiçbiriniz kimsesiz değilsiniz. Hiçbirimiz kimsesiz değiliz. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesizidir. Devletin sunmuş olduğu imkanlar, çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi için seferber ettiği olanaklar çok şükür ok iyi, daha da iyiye gitmesi için çaba sarf ediyoruz. Gönül bağlarımızı, birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmayalım. Çünkü biz Türkiye’nin en büyük ailesiyiz” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!