Manisa
05 May, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63762.031$

Manisalılar Filistin’e destek için yürüdü

Manisalılar Filistin’e destek için yürüdü
Manisa Filistin’e Destek Grubu, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e gerçekleştirdiği ablukanın kalkması ve Filistin’e gidecek olan gemiler için destek yürüyüşü gerçekleşti.

Manisa Filistin’e Destek Grubu, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e gerçekleştirdiği ablukanın kalkması ve Filistin’e gidecek olan gemiler için destek yürüyüşü gerçekleşti. Hatuniye Camii önünde başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar,  “Soykırıma hayır Filistin’e Destek Siyonizme Lanet’ pankartı taşıdı, Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüdüler.  Yürüyüş boyunca ‘Filistin’e destek Katil İsrail Filistin’den defol’  sloganları attılar. 


Manisa Filistin’e Destek Grubu adına açıklamayı Manisa eski Milletvekillerinden Muzaffer Yurttaş yaptı. Yurttaş, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin halkına, Gazze halkına soykırım uyguladığını belirtti. Yurttaş, İsrail’in Gazze’ye giriş ve çıkışları kapatarak insanların en doğal ihtiyaçları olan gıdaya erişime engellediğini, seyahat haklarını engellediğini vurguladı. Yurttaş, uluslar arası toplumların bu yaşanan zulme artık son vermesi gerektiğini kaydetti. Yurttaş, Gazze’de barışçıl çözümün bir an önce şart olduğunu söyledi. 

GAZZE’DE YAŞANAN İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ SONLANDIRMA NOKTASINDA ETKİN ROL OYNANMALI 

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Filistinli sivil halka yönelik başlattığı uluslararası hukuk ve insancıl hukuk normlarını ihlal eden ve savaş suçu teşkil eden saldırıları ne yazık ki her geçen gün artarak devam etmektedir. 200 günü geçen saldırılarda İsrail’in sivilleri de hedef alan saldırıları neticesinde başta kadın, yaşlı ve çocuklar olmak üzere 34.183 kişi hayatını kaybetmiş, 77. 143 kişi yaralanmış ve 1.3 milyondan fazla kişi ise yerinden edilmiştir. Bu süreçte, Gazze’de insanların en temel gereksinimlerine ulaşamamasına, hastanelerin, ibadet yerlerinin, sivil yerleşim alanlarının dahi bombalanmasına ve temel hak ve özgürlükler ile insancıl hukukun en temel ilkelerinin ihlal edilmesine tanık olunmuştur.  İsrail’in bombardımanı ve topyekûn ablukası, nüfusun yüzde 80’inden fazlasının insani yardıma muhtaç olduğu Gazze’de uzun süredir devam eden insani krizi daha da derinleştirerek tam anlamıyla vahşete dönüştürmüştür. İsrail’in Gazze’ye giriş ve çıkışları kapatması, gıda ve ilaç gibi insani ihtiyaçların temininin ve seyahat özgürlüğünün kısıtlanması nedeniyle Gazze halkı haksız ve kapsayıcı bir cezalandırmaya maruz bırakılmıştır. Bugün tüm dünyanın gözü önünde Filistinliler kitlesel bir soykırım temizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, uluslararası kuruluşlar ve ulusal insan hakları kurumları başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm aktörlerinin Filistinli sivil halkın temel hak ve özgürlüklerini göz önünde bulundurarak bu savaş durumunu ortadan kaldırmak için daha proaktif bir rol üstlenmesi tarihi bir sorumluluktur.  Özellikle bölgede insan hakları hukuku ve insancıl hukuk ilkeleri de gözetilerek, insani yardım koridoru açılması ve halkın temiz su, gıda, enerji kaynakları, ilaç ve sağlık hizmetleri gibi en temel ihtiyaçlara ulaşımının acilen sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda uluslararası toplumun, sorunun adilane biçimde, diplomatik yöntemlerle ve ivedilikle çözümü hususunda tarafları uzlaşıya ve ateşkese davet etmesi ve barışçıl çözüm için aksiyon alması elzemdir. Gazze’de sivil halka yönelik sistematik biçimde gerçekleştirilen ve savaş suçu teşkil eden saldırılarını Manisa Filistin’e Destek Platformu olarak bir kez daha telin ediyoruz. Tüm insanlığı ve uluslararası toplumun bütün aktörlerini bu vahşet karşısında daha dirayetli biçimde duyarlılık göstermeye, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerini sonlandırma noktasında etkin bir rol üstlenmeye, ablukanın kaldırılması için daha etkin çaba harcamaya davet ediyoruz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı gönderilecek yardım gemilerine katkıda bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Hayatını kaybeden Filistinliler için Fatiha okundu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!