Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2404.5
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61545.49$

MCBÜ yerleşkesindeki kız yurdunda altyapı sorunları bitmiyor: Yurt yolu çile dolu!


MCBÜ yerleşkesindeki kız yurdunda altyapı sorunları bitmiyor: Yurt yolu çile dolu!
MCBÜ yerleşkesindeki kız yurdunda altyapı sorunları bitmiyor: Yurt yolu çile dolu! Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İlhan Varank yerleşkesinde bu yıl açılan Hüma Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 2 bin öğrenci, altyapı sorunları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Okullarına gitmek için uzun süre tozlu ve çamurlu bir yokuşu tırmanıp inen öğrenciler, bu kez de aydınlatmaların çalışmamasından şikayetçi. Çevredeki başıboş köpekler de öğrenciler için büyük tehdit.

 

MCBÜ İlhan Varank yerleşkesinde hizmete açılan Hüma Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, ulaşım başta olmak üzere çeşitli altyapı sorunlarından şikayetçi. Otobüs seferinin olmadığı okul ve yurt arasındaki yolda yaklaşık 350 metre yokuş çıkmak zorunda kalan öğrenciler, başı boş köpeklerin saldırısına uğramaktan da korkuyor. 2 bin kız öğrenci kapasiteli yurtta kalan öğrenciler, bir an önce yolun aydınlatılmasını ve otobüs ile ulaşımının sağlanması gerektiğini belirtiyor. Fakültelere ve şehir merkezine gitmek için büyük zorluklar aşan öğrenciler, tüm bu sorunların çözümü için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.


“YOLUMUZ YAPILSIN, TOPLU TAŞIMA GELSİN”
Yurtta kalan öğrenciler sorunlarını manisamansetgazetesi.com’a dile getirdi.  Sağlık Bilimleri Fakültesinde okuyan M.Ü., “Benim okulum Manisa merkezde fakat KYK yurdu burada olduğu için ben her gün buraya gelip gitmek zorundayım. Sabah ve akşamları ışık olmadığı için karanlık ve yokuş olan yolu çıkmak zorunda kalıyoruz. Biran önce yolumuz yapılırsa ve buraya otobüs gelirse çok mutlu oluruz” dedi. Fen Edebiyat Fakültesinde okuyan E.T. de yolda çok fazla köpek bulunmasından dolayı yaşadıkları zorluğu dile getirerek “Her gün bu yokuşu tırmanmak zorunda kalıyoruz. Yolumuzun düzgün olmamasının yanında bir de köpek sürülerine denk geliyoruz. Bazen tek başımıza bu yoldan geçmemiz gerekiyor. Yolda çok fazla köpeğin bulunması bizi çok korkutuyor” ifadelerini kullandı. 


“BİZ BU YOLU HEP TIRMANIYORUZ”
Mühendislik Fakültesinde okuyan C.B. ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Biz bu yolu hep tırmanıyoruz. Yurdumuz yeni ama burada 2 bini geçkin öğrenci kalıyor. Bu yolun bir an önce yapılması gerekiyor. Otobüslerin de yurdumuzun yakınından geçmesi gerekiyor. Yaşadığımız sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!