Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2421.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62130.41$

Özgür Özel’den CHP’de ‘tek adam’ devrimi: Makam odalarında portresi olmayacak

Özgür Özel’den CHP’de ‘tek adam’ devrimi: Makam odalarında portresi olmayacak
Özgür Özel’den CHP’de ‘tek adam’ devrimi: Makam odalarında portresi olmayacak. Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, partide önemli bir devrime imza attı. MYK üyeleri ile İl ve İlçe Başkanlarına, makam odalarında kendi portresinin asılmaması talimatını verdi. Özel, bu yöndeki kararını çevresine “Partide ‘tek adam’ görüntüsü vermek istemiyorum. Makam odalarında Cumhuriyet’imizin ve partimizin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin olması yeterli” diye açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, partide önemli bir devrime imza attı. MYK üyeleri ile İl ve İlçe Başkanlarına, makam odalarında kendi portresinin asılmaması talimatını verdi. Özel, bu yöndeki kararını çevresine “Partide ‘tek adam’ görüntüsü vermek istemiyorum. Makam odalarında Cumhuriyet’imizin ve partimizin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin olması yeterli” diye açıkladı.


Kurultay sürecinde yenileşme ve parti içi demokrasi sözü veren Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olarak oluşturduğu yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) 4 muhalif isme yer vererek, kendisine muhalif olan kesimlere zeytin dalı uzatmıştı. Özgür Özel’in bir başka önemli kararı, Genel Merkez’deki MYK üyeleri ile il ve ilçe başkanlarının makam odalarında asılı olan ‘Genel Başkan Portresi’nin indirilmesi yönünde oldu. Bugüne kadar partili yöneticilerin makam odalarında Atatürk ile mevcut genel başkanların portreleri yer alıyordu. Özel, Cumhuriyet’in ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yanına kendi portresinin konmamasını istedi. Buna göre, genel merkez ile yerel teşkilatlardaki makam odalarından indirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun porterelerinin yeri boş kalacak veya partililerin topluca çektirdikleri fotoğraflar yer alacak.


ATATÜRK DIŞINDA PORTRE OLMAYACAK
Özgür Özel, bu konuda yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, “Ben bu partide tek adam değilim, olmayacağım. Böyle bir görüntünün oluşmasını da istemiyorum. Parti içi demokrasiyi her yönüyle hakim kılacağım. Cumhuriyet’imizin ve partimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi tabii ki olacak ama benim portrem olmayacak. Eğer yönetici arkadaşlarımız isterse birlikte çektiğimiz toplu fotoğrafları odalarına koyabilirler. Bu da parti içindeki birliğimizi, beraberliğimizi ortaya koyar” ifadelerini kullandı.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!