Manisa
02 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Uyuşturucu ile topyekün mücadele

Uyuşturucu ile topyekün mücadele
Özel Haber – Yusuf BöyükUyuşturucu ile mücadelede neredeyse her gün önemli operasyonlara imza atan Manisa Emniyeti, okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte bu konudaki denetimlerini de artırdı.
Özel Haber – Yusuf Böyük
Uyuşturucu ile mücadelede neredeyse her gün önemli operasyonlara imza atan Manisa Emniyeti, okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte bu konudaki denetimlerini de artırdı. Bir süredir operasyonların yanı sıra ilgili kişi ve kurumlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 'En iyi narkotik polisi; Anne' sloganıyla özellikle anneleri bilinçlendirmeye çalışılıyor. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü ile bazı kurum ve kuruluşlarda narkotik polisi tarafından isteyen annelere 'çocuklarının uyuşturucudan uzak durması için neler yapmaları gerektiği' konusunda bilgilendirme yapılıyor.

'UYUMA' PROJESİ ANLATILIYOR
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki mahalle muhtarlarına da Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda
Narko Rehber eğitimi verilerek UYUMA Projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirmelerde, uyuşturucuyla ilgili her türlü ihbarın cep telefonlarına yüklenen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) aracılığıyla emniyet birimlerine en hızlı ve en güvenli şekilde ulaşacağı belirtiliyor ve bu aplikasyonu herkesin kullanması öneriliyor.

KAMPÜSTE GENÇLERE BİLGİLENDİRME
2020 yılında Manisa genelinde bin 550 ayrı uyuşturucu operasyonu yapan Emniyet
Müdürlüğü, bu yıl içinde de yüzlerce operasyonda çok sayıda zehir tacirini adli
makamlara teslim etti. Eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte, narkotik polisleri özellikle okul çevrelerinde ve üniversite kampüslerinde hem denetimlerini sürdürüyor,
hem de öğrencileri bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne
(MCBÜ) kayıp yaptıran öğrenci ve ailelerine konuyla ilgili hazırlanan broşürleri
dağıtan emniyet mensupları, bu konudaki soruları da cevaplıyor.

ÖĞRENCİ MEKANLARI DENETLENİYOR
Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik uygulamalar kapsamında okul çevrelerindeki internet kafe, oyun salonları, ganyan, iddia bayi vb. işyerleri ile park ve bahçelerde denetimlerimiz devam ediyor. Her şey güvenli eğitim için" ifadeleri kullandı.

92 BİN KİŞİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLU
İçişleri Bakanı Süleyman soylu, uyuşturucuyla mücadelede önemli sonuçlar aldıklarını belirtirken, "2017'de 941 çocuk ve insanımız, uyuşturucuya bağlı direkt nedenlerden hayatını kaybetti. Geçen yıl bu sayı 314'e geriledi. O gün uyuşturucu satan, cezaevinde
olan insan sayısı 5 bin civarındaydı. Bugün ise 92 bin kişi cezaevlerinde. Uyuşturucu operasyon sayımız, geçen yılın bu döneminde 104 bindi. Bu yılın başından itibaren bugüne kadar 148 bin 585 oldu. Yani tam yüzde 42 arttı. Ölümler azalıyor. Her hafta 4 bin ile 5 bin arasında gözaltı sayımız oluyor. Esrar yakalamalarımız 2019-2020 arasında yüzde 35, sentetik ecza yakalamalarımız 2 kat, kök kenevir yakalamalarımız yüzde 171 yani neredeyse iki kat, pandemiye rağmen 2019-2020 arasında operasyonlarımız yüzde 7 arttı" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!