© Manisa Manşet Gazetesi

Başkan Balı'dan Atık İlaç Vurgusu

Başkan Balı'dan atık ilaç vurgusu. Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Devrim Balı, atık ilçar hakkında açıklamalarda bulundu.

Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Devrim Balı, atık ilçar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Balı yaptığı açıklamada  ‘’ tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçların çevreye ve doğaya zarar verdiğini söyleyerek; “Atık ilaçların bilinçsizce atılması çevre ve insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ülkemizde ihtiyaç fazlası, kullanılmayan, miadı geçmiş ya da herhangi bir sebeple istiflenmiş ilaçlar uygun yöntemlerle imha edilmediklerinde; çevremizin ve toplumumuzun sağlığı için geri dönüşü zor olabilecek sorunları da beraberinde getirecektir. ’’ifadelerine yer verdi.

‘’ECZANELERDEN 10 TON ATIK İLAÇ ÇIKIYOR’’

Başkan Balı, “Kaba bir hesapla her eczaneden yılda ortalama 10 kilo son kullanma tarihi geçmiş ilaç çıkar. Türkiye’de 26 bin eczane var. Sadece eczanelerden 260 ton atık ilaç gelmesi gerekir. Buna hastaneleri, sağlık ocaklarını, depoları ve evsel atıkları da eklersek yaklaşık 300 ton ilaç atık oluyor. Fazlası var eksiği yok ama tam bir kayıt sistemi olmadığı için net bir rakam söylemek mümkün olmuyor. Bunların büyük bir kısmı da çöpe gidiyor” dedi. 

“İLÇELERİMİZDEKİ ECZANELERDE ATIK İLAÇ KUTULARI VAR”

Başkan Devrim Balı, “İlçe belediyelerimizle imzaladığımız protokoller kapsamında, hemen hemen tüm ilçelerimizdeki Eczanelerimizde atık ilaç kutuları bulunmakta. Temiz çevre ve sağlıklı toplum için vatandaşların evlerinde bulunan kullanmadığı ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, gelişigüzel atıldığında çevre ve insan sağlığına büyük ölçüde zarar vermektedir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla belediye ekiplerince ilçedeki eczanelere yerleştirilen Atık İlaç Toplama Kutularına vatandaşlar atık ilaçlarını bırakarak hem doğayı hem de insan sağlığını koruyabilecek..” dedi.

 “TÜM VATANDAŞLARIMIZI DESTEĞE DAVET EDİYORUM”

Uzm.Ecz.Devrim BALI; doğamızı ve hemşehrilerimizin sağlığını korumayı hedefliyoruz. Süresi dolan, kullanılmayan ya da tarihi geçmiş tüm ilaçların vatandaşlarımız tarafından çöpe atılmadan eczanelerimizdeki atık ilaç kutularında değerlendirmelerini bekliyoruz. İlçe Belediyelerimiz, bu atık ilaçların çevreye zarar vermeden imhasını gerçekleştirecekler. Tüm vatandaşlarımızı kampanyamıza desteğe davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER