© Manisa Manşet Gazetesi

Çinli yetkililer Manisa’yı inceliyor 

Çinli BYD firması ile yapılan 1 milyar dolarlık anlaşmanın ardından Manisa'ya kurulacak üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi ile ilgili çalışmalar sürüyor.  

Firma yetkilileri Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları ile birlikte Vali Enver Ünlü’yü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ı ziyaret etti. Bilgiler aldılar. 

Manisa'da elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge Merkezi kuracak Çinli BYD firması yetkilileri, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Zekeriya Coştu ve Oruç Baba İnan ile birlikte Manisa Valisi Enver Ünlü'yü ziyaret etti, OSB'de incelemelerde bulundu.

Yetkililer burada Manisa hakkında Vali Ünlü’den bilgi aldı. Yetkililer daha sonra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ı ziyaret etti. Yılmaz, Manisa’nın sanayisi ve ticareti hakkında önemli bilgiler verdi. Yılmaz, “Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Sayın Mr. Meng Fanwei ve beraberindeki heyeti Odamızda ağırladık. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Başkan Yılmaz, misafirlere Manisa Bezi’nden yapılan bir ürün ve zeytinyağı hediye etti. Yetkililer, ardından yatırım yapılacağı alanı incelediler.

CÜNEYT HASÇELİK

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER