© Manisa Manşet Gazetesi

Gıda sanayiinde ihracat kapasitesi artıyor

 

Salihli ve Alaşehir’i kapsayan Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (URGE) projesi geçtiğimiz Şubat ayında Ticaret Bakanlığı’ndan destek onayı aldı. Proje kapsamındaki firmalar tek tek ziyaret edilerek ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirildi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Alaşehir Ticaret Odası’nın yanı sıra bu iki ilçedeki 19 firmayı kapsayan URGE projesinin ilk ayağı olan ihtiyaç analizi çalışması, proje yürütücülerinin firma yetkililerini bire bir ziyaretleri ile start aldı. Geçtiğimiz Şubat ayında Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmesi konusunda onay verilen “Salihli ve Alaşehir’de Gıda Sanayicileri İhracat Kapasitesini Artırıyor” isimli Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi’nin ziyaretleri Salihli Kaymakamlığı AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yavuz Erdem ile Karasal Danışmanlık uzmanları Özgül Karagöz ve Sertaç Sal tarafından gerçekleştirildi. 

HEDEF ÜLKELER BELİRLENDİ
İhtiyaç analizi çalışması ile birlikte katılımcı kuruluşların ürettikleri ürünlerle ilgili mevcut ve yeni pazar analizlerinin yanı sıra; eğitim ve danışmanlık ihtiyaçları ile proje süresince katılınması planlanan fuar ve yüz yüze görüşmeler manasındaki “B2B” görüşmeleri planlandı. Görüşmelerde ayrıca alım heyetleri ile ilgili analiz çalışması gerçekleştirildi ve proje süresince gerçekleştirilmesi planlanacak faaliyetlerin ana hatları oluşturuldu. URGE Projesi ile katılımcı kuruluşlarla birlikte yurt dışı faaliyetleri gerçekleştirilebilecek hedef ülkeler şu şekilde planlandı; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Suudi Arabistan, Belçika, Fransa, Hollanda, Rusya, İspanya, İtalya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya, Çin ve Fas. URGE projesi kapsamında gerçekleştirilecek faaliyet giderlerinin yüzde 75’i Ticaret Bakanlığı tarafından iade edilecek.

PROJE KATILIMCI FİRMALAR
Arcan Danışmanlık Gıda San. ve Tic. A. Ş.
Ege Grup Gıda Dış Tic. A. Ş. 
Nordes Gıda San. ve Tic. A. Ş.
Kopuz Zeytincilik G. San. Tic. A. Ş. Salihli Şb, 
Gündoğdu Gıda Süt Ürünl. San. ve Dış Tic. A. Ş.
Kavas Gaz San. ve Tic. A. Ş. 
Baloğlu Gıda Tar. Ürünl. San. Tic. Ltd. Şti. 
Kempostar Gıda San. ve Tic. A. Ş. 
Pulathaneliler Gıda Paz. San. Tic. A. Ş.
Tirmata Tar. Ür. Gıda San. Tic. A.Ş. Salihli Şb. 
Ünalan Helva Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. 
Darmstadt Gıda Kaplama Malz. San. Tic. A. Ş. 
Aysan Zeytin Gıda Ürnl. San. Tic. Ltd. Şti. 
Uzunoğlu Tar. Ürnl. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.  
Saha Jeofizik Sondaj Müh. Dan. Ltd. Şti. 
MarcoFood Tarım San. Dış Tic. Ltd. Şti.
Grappa Gıda San. ve Tic. A. Ş. 
Akansel Zeytincilik Org.Tar. San. Tic. Ltd. Şti. 
Gülmak Gıda Tur. Mak. Taş. Tar. Ür. Tic. Ltd. Şti.
HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER