© Manisa Manşet Gazetesi

Selendi'nin YRP'li Belediye Başkanı Murat Daban: Selendi’nin nüfusu düştükçe biz zorlanıyoruz 

Selendi’nin Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı ‘Memleket İsterim’ şiiriyle konuşmaya başladı ‘İlçemiz günden güne eriyor’ dedi! Selendi’nin nüfusu 20 binin altına düştü! Başkan, Selendililere çağrı yaptı.

Manisa’nın Selendi ilçesinde artan göç nedeniyle nüfus hızla eriyor. Nüfusun 20 binin altına inmesi nedeniyle hem İller Bankası’ndan alınan ödenek azaldı, hem de ilçenin meclis yapısında olumsuz yönde değişikliğe gidildi. 


Maddi sıkıntılar nedeniyle ilçeye yapılacak olan hizmetlerin de aksadığını kaydeden Selendi’nin Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı Murat Daban, ilçe dışında yaşayan Selendili vatandaşlara kritik bir çağrıda bulundu.


Salihli’de Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 7’inci kez düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Murat Daban, “Burada siz değerli hemşehrilerimle olmaktan büyük bir mutluluk duyduğum kadar büyük bir hüzün içinde olduğumu da belirtmek istiyorum. Çünkü bir bakıyorum Salihli’de bir Selendi kadar Selendili var” dedi.


Başkan Daban, “Bir bakıyorum Turgutlu’da Selendi’den fazla Selendili var. Manisa ona keza, Uşak ona keza. Haliyle bu durum beni derinden üzüyor. Keşke hep birlikte o özlemini çektiğimiz Selendi’de yaşama imkanımız olsaydı. Doğduğun yer değil doyduğun yer diyorlar ya maalesef tam olarak böyle bir durumla karşı karşıyayız. Ancak ben şuna inanıyorum. Herkes memleketini sever ama bir Selendili memleketini bir başka sever”


Daban, sözlerine şöyle devam etti; “Bunu neden mi söylüyorum? Bir vatandaşı memleketi dışında gördüğümde yani Salihlili bir vatandaşımızı Manisa’da gördüğümde memleketini bizim kadar özlediğini görmedim. Yani bizim Selendi’ye özlemimiz Kınık gediğinden beri aştığımızda başlıyor. Selendi, Selendili için kutsal bir hazinedir. Selendi bizim ana ocağımız baba ocağımızdır. Selendi, Selendili’nin kalbidir. Dolayısıyla her ne kadar Selendi dışında yaşasak da Selendi’ye hizmet etmek hepimizin boynunun borcudur. Bu anlamda Selendi Belediye başkanı olarak sizlerden gelecek olan ve Selendi’nin geleceğine ışık tutacak olan her durumun her projenin altına belediye olarak imza atmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kıymetli hemşehrilerim, ilçemiz nüfusunun 20000 altına düşmesinin ciddi anlamda sıkıntılarını yaşıyoruz. Yani hepinizin tahmin ettiği gibi en büyük sorunumuz olan “göçün” çok sevdiğimiz Selendi’mize hem maddi hem de manevi zararları oluyor. İlçemiz günden güne eriyor. 20000 altına düştüğümüz için iller bankasından ayrılan bütçe ciddi anlamda düşüş göstermektedir. Bu durum ilçemize yapacak olduğumuz hizmetlere engel olmaktadır. Bir de bunun manevi boyutu var. 20000 altına düştüğümüz için daha önce 15 olan meclis üyesi sayımız 11 e düşmüştür. Yani temsil anlamında hem büyükşehir meclisinde hem de ilçe meclisinde meclis üye sayımız azalmıştır. Bu duruma dur diyebilmek için inanın bana belediye başkanı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Tabi bu sadece benimle olacak bir şey değil. Selendi’yi seven, memleketini seven her Selendili’yi taşın altına eline koymaya davet ediyorum. Yapacağımız iş çok basit. Cebimizden para çıkmayacak. Yapacak olduğumuz iş için saatlerce zamanımızı da ayırmayacağız. Peki ne mi yapacağız? Evet bu sorunun cevabını sizler az çok tahmin ediyorsunuz ama bu sorunun cevabını buradan paylaşmayacağım bu sorunun cevabını dernek başkanlarımla özel olarak paylaşacağım. Dernek başkanlarımız da bu durumu sizlerle paylaşacak ve sizlerin de bu duruma duyarsız kalmayacağını düşünüyorum. Sizler de memleketimiz için eminim ki bu durumu seve seve gerçekleştireceksiniz. Sizlere memleketimiz adına Selendi’miz adına yapacak olduğunuz özveriden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.”

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER