Manisa
23 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

1 milyar dolarlık yatırım  arsa ihtiyacını arttıracak 

1 milyar dolarlık yatırım  arsa ihtiyacını arttıracak 

 

Manisa’da 1 milyar dolarlık yatırım bölgedeki arsaların ve arazilerin kıymetlenmesini sağladı. 
Manisa özellikle son dönemde yatırımcıların ilgisini çekmesinin ardından arsa satışları da arttı. Sadece Manisa değil, İzmir, Balıkesir gibi yakın illerde de arsa fiyatları uçuşa geçti.  
Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyar dolar yatırımla kuracağı elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi, yakın bölgedeki otomotiv yan sanayini de harekete geçirdi. 
ARSA VE KONUTA İHTİYAÇ VAR 
Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Burhanettin Yaşar,  1 milyar dolarlık yatırımın hem Manisa için hem ülkemiz için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Yaşar,  “Yatırım hayata geçtiğinde 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu aynı zamanda yeni konutlar demek. Yeni konutlar yapılacak. Geniş bir alana yatırım yapılacağı için yan sanayisi de gelişecek. Bundan dolayı da elbette sanayi arsalarına ihtiyaç olacak. Atıl durumdaki bazı fabrikaların satışa çıkarıldığıyla ilgili bizlere de bilgiler geldi. Bu yatırım sayesinde arsa ihtiyacı artacak, konut ihtiyacı artacak. İster istemez gayrimenkul ve arsa fiyatlarını da artıracak. Böyle bir yatırımı kaçırmak istemiyorsak belediyelerin gerekli düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmesi lazım” diye konuştu. 
FİRMALAR ELLERİNDEKİ ATIL DURUMDAKİ ARSALARI SATIŞA ÇIKARIYOR
Manisa'nın Turgutlu ve Salihli'deki sanayi bölgeleri ile İzmir Kemalpaşa'daki Bağyurdu OSB ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki arsa fiyatları da hızla yükselmeye başladı. Gayrimenkul fiyatlarının düşmesinden dolayı elindeki taşınmazları satmakta zorlanan birçok firma, Çin yatırımını fırsat olarak değerlendirerek ellerindeki atıl durumdaki arsaları satışa çıkarıyor.
Turgutlu’da firma fabrika binası satışını hızlandırdı 
Manisa Turgutlu'da faaliyet gösteren Berka Balata, Çinli BYD'nin yatırımının bölgedeki arsaların kıymetleneceğini öngörerek, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsa ve üzerindeki iki fabrika binasının satışını hızlandırma kararı verdi.  Borsada işlem gören Balatacılar A.Ş. Yetkilileri, iştirakleri Berka Balata A.Ş.'den gelen yazıyı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylaştılar. Açıklamada, "Çinli otomobil devi BYD'nin Manisa'da 1 milyar USD yatırımla fabrika kuracağının kesinleşmesiyle beraber bir süredir artış eğiliminde olan Manisa bölgesine olan yatırımcı ilgisinin, Çinli BYD firmasının yatırım kararı sonrasında daha da ivmelenmesi beklenmektedir. Buna bağlı olarak, sahip olunan maddi duran varlığın satış sürecini kolaylaştırmak ve en iyi fiyat seviyesini yakalayabilmek adına fabrikanın Eylül ayına kadar boşaltılmasına ve bu süreçte fabrika içerisindeki makina ve teçhizatların üçüncü kişilere satışının gerçekleştirilmesine karar verilmiştir." CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!