Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Balaban açıkladı Kısırlaştırma başlıyor

Başkan Balaban açıkladı Kısırlaştırma başlıyor
Yunusemre ilçesinde son 10 yılda belediye öncülüğünde kısırlaştırma yapılmadığını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, "Yılda 5 bin sokak hayvanı kısırlaştırılsaydı Yunusemre'de böyle bir sorun olmayacaktı" dedi.

Yunusemre Belediyesi, Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü kapsamında basına özel kahvaltı programı düzenledi. Yunusemre Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen programa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve başkan yardımcıları katıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, kahvaltı programından sonra basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Balaban, faaliyete geçirdiği projelerden bahsetti. 

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, halkın önemli sorunlarını ücretsiz sağlayacaklarını belirterek, "Bir diyetisyen hizmeti vereceğiz. Toplumun büyük bir kısmı obezite ve obeziteye son vermek için küçük bir katkımız da olsa ücretsiz diyetisyen hizmeti vereceğiz. Fizyoterapi hizmeti vereceğiz. Fizyoterapi de çok önemli bir sorun. Fizyoterapistlerimizle halkımıza ücretsiz fizyoterapi hizmetleri vereceğiz. Yine psikolog, o da çok önemli. Yine halkımıza randevuya dayalı psikolog vereceğiz. Bunların hepsi de ücretsiz olacak. Bu da halkçı belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri olacak. Sıfır ücretle vatandaşlarımız randevu sistemiyle bu hizmetleri alacaklar. Alzheimer Derneği ile de yaptığımız işbirliği sonucu Ağustos ayı içinde bir alzheimer merkezi açacağız. Alzheimer merkezi aynı zamanda alzheimer, Manisa Derneği'nin bulunduğu yer olacak ve bu konuda da halkımıza ücretsiz hizmetleri vermiş olacağız.  Özellikle birkaç konunun altını çizmek istiyorum. Elektrik kesintileri hepimizin canını yakıyor, canını sıkıyor. Vatandaşlarımızın haklı tepkilerine de son derece saygı duyuyorum. Ama sizlerin aracılığıyla altını çizerek söylüyorum. Elektrik kesintilerinin ne Yunusemre Belediyesi, ne Büyükşehir Belediyesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu genel iktidarın bir sorundur. Elektrik konusu doğrudan merkezi hükümetin sorunudur. Gediz Elektrik'in sorunu. Biz ise sık sık bölge müdürünün, Manisa müdürünü arayarak, baskı yaparak bu sorunların çözülmesi için çağrıda bulunuyoruz ve yatırım yapın diyoruz. Yatırım yapın diyoruz. Bu kadar yüksek elektrik ücretlerini alıyorsanız o zaman trafolar yetersizse en kısa sürede yatırım yapın diyoruz. Bunu da bu şekilde söyleyeyim" diye konuştu.


Yunusemre Belediyesi öncülüğünde 10 yıldır kısırlaştırma işleminin yapılmadığını belirten Başkan Balaban, bu faaliyeti gerçekleştireceklerini söyledi. Balaban, son olarak şunları söyledi: "Önemli önemli bir konu olan sokak hayvanları hususu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tavrı bellidir.  Bunu uzun uzun anlatmama gerek yok. Ama halkımız gerçeği öğrensin. Bu sorunun büyümesinin temel nedeni hayvanların kısırlaştırılmamasıdır. Bizden önceki 10 yılda Yunusemre Belediyesi  sıfır hayvanı kısırlaştırmış.Yılda 5 bin sokak hayvanı kısırlaştırılsaydı Yunusemre'de böyle bir sorun olmayacaktı. Yılda 5 bin sokak hayvanı kısırlaştırılsaydı Yunusemre'de böyle bir sorun olmayacaktı. Biz bunlardan ders çıkartarak  Veteriner teknikerliği kadromuzu güçlendirdik." 

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!