Manisa
04 July, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.35
  • ALTIN
    2467.0
  • BIST
    10872.56
  • BTC
    58294.01$

Başkan Karaağaç “UKOME zam talebimizi kabul etti”


Başkan Karaağaç “UKOME zam talebimizi kabul etti”
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, zor günler geçiren toplu taşıma esnafının beklentisi olan zam talebinin UKOME’de kabul edildiğini kaydetti. 

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, UKOME Genel Kuruluna sundukları fiyat güncelleme taleplerinin kabul edildiğini belirterek, toplu taşıma ve ticari taksi esnafları adına UKOME genel kurul üyelerine teşekkür etti. Fiyat güncellemesi ile ilgili dilekçeyi Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına teslim etmelerinin ardından UKOME Genel Kurulunda toplu ulaşım esnafı lehine kararın oy çokluğuyla verildiğini belirten Karaağaç, ekonomik koşulların esnafın belini büktüğünü ifade ederek, bu doğrultuda fiyat güncellemesi talebinde bulunduklarını dile getirdi.
Diğer Büyükşehirlerde de Güncellemeye Gidildi
Yapılan düzenleme ile Manisa’da tam bilet 20 TL, öğrenci ise 13,25 TL oldu. Fiyat güncellemeleri, Manisa’nın yanı sıra diğer büyükşehir ve illerde de gerçekleşti. Girdi ve akaryakıt fiyatları ile diğer giderlerin artmasından kaynaklanan ekonomik şartlar, esnafı korumaya yönelik adımlar atılmasına neden oldu. Bu anlamda örnekleme yapılacak olursa Adana’da tam bilet 24,5 TL, öğrenci 14 TL; Bolu’da tam bilet 25 TL, öğrenci 18 TL; Edirne’de tam bilet 23 TL, öğrenci 16,3 TL; Gaziantep’te tam bilet 21 TL, öğrenci 13,5 TL; Mersin’de tam bilet 21,5 TL, öğrenci 19 TL şeklinde fiyat güncellemeleri yapıldı.
Karaağaç’tan Teşekkür
İl Merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren toplu taşıma ve ticari taksilerle ile ilgili olarak en son fiyat tarifeleri güncellemesinin 16 Ağustos 2023 tarihinde yapıldığını belirten Karaağaç, “2024 yılı Ocak ayından Haziran ayının sonuna kadar geçen süreç içerisinde gelen asgari ücret, personel, motorin, vergi, sigorta ve harçlardaki artışlar ile bakım onarım giderlerimizde ciddi oranda artışlar yaşandı. Saydığımız tüm bu koşullar, esnafımızın sürdürülebilirliğini sekteye uğrattı ve gelirleri düştü. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için ücretlerin 28 Haziran Cuma günü saat 14.00’da yapılan UKOME Genel Kurulunda zam talebimiz kabul edildi. Esnafımız adına Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçe Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Karayolları, TCDD gibi çok sayıda kurumumuz tarafından temsilci bulunan UKOME Genel Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!