Manisa
25 October, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bilişim sektörüne ilgi duyanlar bir araya geldi

Bilişim sektörüne ilgi duyanlar bir araya geldi

Ege Bilişim Zirvesi 2024, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Bilişim Topluluğu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bilişim Zirvesi, bu yıl yedinci kez MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zirve, hem bilişim sektörüne ilgi duyan öğrencilere hem de sektörün önde gelen temsilcilerine ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmalarını MCBÜ Bilişim Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Özhan Kalaç ve MCBÜ Bilişim Topluluğu Başkanı Buğra Kafa gerçekleştirdi. Zirvede yapay zeka, siber güvenlik, yazılım dünyasındaki güncel gelişmeler ve girişimcilik gibi konular, Türkiye’nin önemli bilişim uzmanlarının katılımıyla ele alındı. Katılımcılar, bu alanlardaki uzmanlardan bilgi edinme ve birebir tanışma fırsatı bulurken, etkinlik süresince düzenlenen sürpriz çekilişlerle çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Ege Bilişim Zirvesi’nin amacı, özellikle Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerin bilgisayar ve yazılım bölümlerinde öğrenim gören öğrencileri sektörün profesyonelleriyle buluşturmak ve bilişim alanına gönül veren tüm katılımcılara ilham verici deneyimler sunmaktı. Zirve boyunca, davetli konuşmacılar kariyer planlaması yapmakta olan öğrencilere iş ve yaşam tecrübelerini aktardı.

Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Çulha, Norm Dijital Yazılım ve Yapay Zeka Teknolojileri Direktörü ve CTO Prof. Dr. Deniz Kılınç, Linux Kullanıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Türker Gülüm, MOSB Bilgi İşlem Birim Yöneticisi ve Bilişim Uzmanı Doğan Zorlu, Global IT Security Manager Çağrı Polat, Manisa Emniyet Müdürlüğü SİBERAY ekibi, T3 Vakfı Manisa İl Sorumlusu Mustafa Güven ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 75. Yıl Gençlik Merkezi’nden Gençlik Lideri Hakan Göz gibi isimler zirvede konuşma yaparak katılımcılara farklı bakış açıları sundular.

Etkinliğe katılan bilişim toplulukları arasında MCBÜ Bilişim Topluluğu, MCBÜ PAGİT Topluluğu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yapay Zekâ Topluluğu, Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu, Balıkesir Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Sistemleri Topluluğu, Uşak Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu, IEEE Young Professionals Türkiye, TBD Genç Manisa Temsilciliği, MCBÜ Kültür Sanat Topluluğu ve Manisa TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi Teknolojik İnovasyon Kulübü yer aldı.

Konuşmacılara teşekkür belgeleri MCBÜ Bilişim Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Özhan Kalaç, MCBÜ Diita Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Volkan Altıntaş ve topluluk başkanları tarafından takdim edildi.

Ege Bilişim Zirvesi 2024, yoğun katılım ve ilgiyle tamamlanırken, bilişim alanındaki gelişmeleri yakından takip edenler için önemli bir buluşma noktası olma özelliğini sürdürdü.HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!