Manisa
05 July, 2024, Friday
  • DOLAR
    32.67
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2505.2
  • BIST
    10839.88
  • BTC
    56347.33$

Evi yanan aile için köylüler seferber oldu

Evi yanan aile için köylüler seferber oldu

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Kuzuköy’de Ahmet Ali Avcı ve ailesinin yaşadığı ev, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu küle döndü. Köylüler, Muhtar İsmail Karaçam’ın öncülüğünde Avcı Ailesi’ne yeni bir ev yapmak için seferber oldu. Tuğlalar temin edildi, diğer ihtiyaçlar için yardım kampanyası başladı.


Yaşanan aşırı sıcak havalar, orman yangınlarının yanı sıra çeşitli kazalar nedeniyle çıkan yangınların da hızla büyümesine neden oluyor. Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Kuzuköy’de Ahmet Ali Avcı ve ailesinin yaşadığı ev, geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan bir kıvılcım nedeniyle 20 dakika içinde küle döndü.

Avcı Ailesi yangından canlarını zorla kurtarırken, ailenin tüm ev eşyaları ve birikimleri de yangında yok oldu. Yangın söndürme çalışmalarına katılan köy Muhtarı İsmail Karaçam, “Her şey bir anda oldu. Alevler birden tüm evi sardı. Ahmet Ali abimizin 40 yıllık emeği karşılığında yaptığı ev 20 dakikada kül oldu. Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. İnşallah mal kaybını da köy halkımız, devletimiz ve hayırseverlerimizin desteği ile telafi edeceğiz” dedi.


BİR KAMYON DOLUSU TUĞLA GÖNDERİLDİ

Yangın sonrası köylünün seferber olmasıyla ilk olarak Turgutlu’daki 2 ayrı tuğla fabrikası, Avcı Ailesi’ne bir kamyon dolusu tuğla gönderdi. Kamyonun nakliye masrafını da bir hayırsever vatandaş karşıladı. Tuğlaları el birliğiyle indiren vatandaşlar, yeni bir ev yapımı için çalışmaları sürdürüyor. Köy Muhtarı İsmail Karaçam da evi yanan Avcı Ailesi fertleriyle birlikte devlet tarafından gerekli yardımların yapılması için resmi başvuruları yaptı. Yakınlarının yanında kalan Avcı Ailesi fertleri, devletin ve hayırsever vatandaşların yardımıyla bir an önce yeni evlerine geçmeyi hayal ediyor.


HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ BEKLENİYOR

Köy Muhtarı İsmail Karaçam, "Demirci’de resmi kurumlara gerekli başvurunuzu yaptık. Arayıp yardımcı olacağını söyleyen hayırseverler var. Bu evin yapılması için hayırseverlerimizin de yardımına ihtiyacımız var. Köy halkımızın, devletimizin ve hayırseverlerimizin desteği ile inşallah Ahmet Ali Abimize yeni bir ev inşa edeceğiz” diye konuştu. Muhtar Karaçam, evi yanan aileye destek olmayan vatandaşların 0 541 266 82 65 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

MİNE BADAN

FOTOĞRAFLAR: SADIK DOĞRAMACI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!