Manisa
07 July, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.5
  • BIST
    10851.78
  • BTC
    57458.324$

Filistin’de şehitlik diledi, 10 dakika sonra vefat etti


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Ersöz, önceki gün Filistin’e Destek Platformu tarafından Manisa’da düzenlenen Filistin’e Destek Mitingi’nde İsrail zulmünü lanetleyen bir konuşma yaptı. Miting sonrası sıcak havanın da etkisiyle kalp krizi geçiren Doç. Dr. Ersöz, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Merhum Ersöz, bugün memleketi Gördes’te toprağa verildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Ersöz, önceki gün Filistin’e Destek Platformu tarafından Manisa’da düzenlenen Filistin’e Destek Mitingi’nde İsrail zulmünü lanetleyen bir konuşma yaptı. Miting sonrası sıcak havanın da etkisiyle kalp krizi geçiren Doç. Dr. Ersöz, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Merhum Ersöz, dün memleketi Gördes’te toprağa verildi.


Manisa Filistin’e Destek Platformu her hafta salı ve perşembe günleri saat 18.00-19.00 saatleri arasında Kısık Camii bahçesinde Filistin’e Destek Etkinliği gerçekleştiriyor. Önceki günkü etkinlik sonrasında katılımcıları yasa boğan bir olay gerçekleşti. Platform üyelerinden MCBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Ersöz, etkinlikte yaptığı duygusal konuşma sonrasında rahatsızlandı. Olay yerinde bulunan eski Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş’ın ilk müdahalesinin ardından ambülansla Merkez Efendi Hastanesi’ne kaldırılan Doç. Dr. Ersöz, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.


“BİR ŞEYLER YAPAMAMANIN EZİKLİĞİ İÇİNDEYİM”

Doç. Dr. Ersöz, etkinlikte yaptığı konuşmada İsrail terör örgütünün katliamlarına ve yaptığı soykırıma karşı ciddi manada bir şeyler yapamamanın ezikliği içinde olduğunu belirtmiş, İngiltere’nin baskısı sonucu hilafetin kaldırıldığını ve bölgede bir İsrail devletinin kurulduğunu, hilafet gücünün kullanılamaması nedeniyle de İsrail’in ilk günden itibaren bölgedeki Müslümanları yok etmek için mücadele ettiğini söylemişti. Doç. Dr. Ersöz’ün ani vefatı, ilahiyat camiası başta olmak üzere Manisa’da büyük bir üzüntüye neden oldu. Merhum Ersöz, bugün memleketi Gördes’te toprağa verildi.


“KEŞKE İMKAN OLSA ORDA ŞEHİT OLSAK” DEMİŞTİ
Manisa Filistin’e Destek Platformu üyelerinden Önder İmam Hatip Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Turhan, Doç. Dr. Resul Ersöz’ün ani vefatının büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirtti. Turhan, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Manisa Merkezde Filistin’e Destek Platformu olarak her hafta salı ve perşembe günleri akşam üzeri saat 18.00-19.00 arasında Filistin’e destekle ilgili bir program rica ediyoruz. Dün akşam (önceki akşam) yine bir programımız vardı. Kur’an-ı Kerim okuduk. Sonra Doç. Dr. Resul Ersöz hocamız Filistin’le ilgili bir konuşma yaptı. ‘Keşke imkanımız olsa orada savaşsak, şehit olsak’ dedi. Sonra dualar, şiirler okundu. Programın bitişinde biz o bölgedeydik. Caminin şadırvanında bir kişinin rahatsızlandığını haber verdiler. Hemen o bölgeye gittim baktım rahatsızlanan Resul Hocam. Kalp krizi geçiriyordu. İlk müdahalesini yaptık, 112’ye çağırdık.


HERKESİN SEVİP SAYDIĞI BİR İNSANDI
Gerekli tüm müdahaledeler rağmen hocamız maalesef ruhunu Hakk’a teslim etti. Aslen Manisa Gördesli olan, Milli Eğitimde öğretmenlik, müdürlük, imam hatip müdürlüğü, hatta bir dönem şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. Sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görevine devam ediyordu. Eğitim Birsen’in Manisa’da kurucuları arasında yer alan hocamız; herkes tarafından sevilip sayılan, İslam’a uygun yaşayan, doğruyu her yerde savunan, zalime karşı olan, mazlumun yanında olan bir kişiydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Belki Filistin’de şehit olamadı ama Filistin’le ilgili bir programda konuşma yaptıktan 15-20 dakika sonra ruhunu teslim etti.”

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!