Manisa
07 July, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.5
  • BIST
    10851.78
  • BTC
    57290.822$

Hazırlıksız su kesintileri mağdur ediyor


Hazırlıksız su kesintileri mağdur ediyor

 

 

Manisa’da bazı internet ve elektrik firmalarının alt yapı çalışmaları nedeniyle meydana gelen su kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. MASKİ’nin planlı kesintilerinden haberdar olduklarını belirten vatandaşlar, firmaların dikkatsiz kazı çalışmalarından kaynaklı kesintiler nedeniyle saatlerce susuz kaldıklarını dile getirdi. Kazı çalışmalarında sürekli yaşanan boru patlağı sorununun daha önceki dönemde bir alt yapı hattı haritasının oluşturulmamasından kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

 

 

Manisa merkezde birçok mahallede plansız su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. Bazı internet ve elektrik firmalarının dikkatsiz kazı çalışmalarından kaynaklı olan kesintiler nedeniyle vatandaşlar saatlerce susuz kalıyor. Su kesintilerinin en çok yaşandığı mahallelerdeki bazı vatandaşlar bu sorunun bir an önce çözülmesi ve ya tedbir alınmasını istiyor. MASKİ’nin planlı su kesintilerinin bildiklerini belirten Manisalılar, plansız kesintiler nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti.

BARBAROS MAHALESİ’NDE 3 GÜN ÜST ÜSTE KESİNTİ

Su kesintisinin en çok yaşandığı mahaller arasında yer alan Barbaros Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı. 3 gün üst üste yaşanan kesintiler nedeniyle saatlerce susuz kalan vatandaşlar isyan etti. Yetkililere şikayette bulunan mahalle sakinleri yaşanan bu sorunun tekrarlanmaması talep etti.  

MASKİ’DEN ARIZALAR HIZLI MÜDAHALE

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) içme suyu boru hatlarında meydana gelen sorunlara anında müdahale ediyor. MASKİ’ye bağlı ekipler firmaların da neden olduğu boru patlaklarını gideriyor. İl genelinde içme suyu sondajlarına da hızlı müdahale eden MASKİ, sürekli yaptığı denetim ve kontrollerle vatandaşa daha iyi hizmet sağlıyor. MASKİ herhangi bir su kesintisi öncesinden mesaj ve internet sitesinden duyuruyor.

MANİSA’NIN ALT YAPI HATTI HARİTASI YOK

Manisa’da yıllardır yaşanan su kesintilerinin bir alt yapı hattı haritasının olmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Kazıyı yapan ekipler, umamadık bir alanda boru hattı ile karşılaşıyor. Bunu önceden bilemeyen ekiplerin dikkatsiz davranması ile de ortaya çıkan hasar büyük mağduriyetlere yol açıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sürekli yaşanan su kesintilerinin daha önceki dönemlerde bir alt yapı haritasının hazırlanmamasından kaynaklı olduğunu söyledi. 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!