Manisa
21 September, 2024, Saturday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İyi Partili Özcan’dan Ferdi Zeyrek’e çağrı: Manisa’ya Alzheimer merkezleri yapılmalı 

İyi Partili Özcan’dan Ferdi Zeyrek’e çağrı: Manisa’ya Alzheimer merkezleri yapılmalı 

İYİ Partili Op. Dr. Gürhan Özcan Dünya Alzheimer Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yaparak kente Alzheimer merkezleri yapılması talebinde bulundu. Her yıl 21 Eylül’de Dünya Alzheimer Günü için etkinlikler düzenlendiğini kaydeden Özcan, farkındalık yaratmak ve insanları bilinçlendirmek amacıyla bu etkinliklerin yapıldığını ifade etti.

Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu gününün önemini yüksek sesle dile getiriyorum. Bu günü andık iş bitti gibi olmasın diye dile getiriyorum. Alzheimer hastalığı, yavaş yavaş başlayan giderek kötüleşen özellikle 65 yaş üstü bireylerde görülmekle birlikte son yıllarda giderek yaş grubunun düştüğü nörolojik bir hastalıktır. Erken teşhis hastalığın ilerlemesini yavaşlatmakta, kesin tedavi için maalesef bir yöntem yok. Alzheimer hastaları, günlük aktivitelerini, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekerler ilerleyen dönemlerinde hiç yapamazlar. Hafıza kayıpları ve psikolojik sorunlar hastalığa eşlik eder. Alzheimer hastalığında en büyük yük hastaya bakan, aileye düşer. Aileyi çok yıpratır, aile içinde huzursuzluk başlar, aile dağılma noktasına gelir. Belediye başkan adaylığım süresince, gittiğin her yerde Alzheimer hasta bakım merkezlerinin çok sayıda açılması gerektiğini, hem hastaya hem de ailesi için kabus olmaktan çıkmalıdır diye söyledim. Seçim projem olan Alzheimer bakım merkezinde, aileler hastalarını, mahrem alanlar dışında, 24 saat kamera ile izlenebilen, tecrübeli personel ve sağlık ekibi tarafından bakımı yapılan, üst düzey güvenlik sisteminin mevcut olduğu merkezler olacaktı.”


FERDİ ZEYREK’E BİR HEKİM OLARAK SESLENİYORUM 

Manisa’ya Alzheimer merkezi kazandırılması için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ferdi Zeyrek’e çağrıda bulunan İYİ Partili Özcan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek başkana bir hekim olarak sesleniyorum. Hiç vakit kaybetmeden, hasta potansiyeline göre 17 ilçede Alzheimer bakım evleri açmalıdır. Konserlerden önce bu hizmet öncelikli olarak hayata geçmeliydi. Ferdi başkan, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesinin belediye başkanı, Vestel’in sahibi belediyeyi ziyaret ediyor ise Ferdi başkan da ilk istek olarak Vestel’den her ilçeye azmedir bakım merkezleri sözünü almalıdır. Aynı şekilde diğer kurumsal fabrikalardan da hastane, okul, kreş, sosyal tesis sözü almalıdır. Alzheimer bakım merkezleri kurulması ile hem aile bütünlüğü hem hasta konforu hem de istihdam olanağı ile önemli bir proje olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!