Manisa
30 June, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2450.3
  • BIST
    10647.91
  • BTC
    61827.407$

Manisa’da ekmek ve ulaşıma zam geliyor!

Manisa’da ekmek ve ulaşıma zam geliyor!

Manisa’da ekmek ve toplu ulaşıma zam yolda. Fırıncılar ve toplu taşıma esnafı, bu yöndeki girişimlere başladı. Önceki gün İzmir’de 10 TL’ye çıkan ekmek fiyatının kısa süre içinde Manisa’daki fırınlara da yansıması bekleniyor. Manisa toplu taşıma esnafı da artış talebini UKOME’ye iletti. Esnaf halen 14,5 TL olan tam biletin 20 TL’nin üstüne çıkmasını istiyor.
Hükümet asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağını açıklarken, hızla artan enflasyon özellikle dar gelirli vatandaşın temel harcamalarını artırıyor. Bunların başında ekmek ve toplu ulaşım fiyatları geliyor. İstanbul’un ardından İzmir’de de fiyatı artan ekmek, çift haneli rakamları buldu. İzmir’de daha önce 220 gramı 9 TL’ye satılan ekmeğin gramajı 200 grama düşerken fiyatı 10 TL’ye çıktı. Halk ekmek fiyatı ise 5 TL. İzmir’in ardından Manisa’da da ekmek fiyatlarının artması bekleniyor. Halen 7,5 TL olan 200 gram ekmeğin 10 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Manisa’da halk ekmek hizmeti ise bulunmuyor.


HALK OTOBÜSÇÜLERİ ZAM İSTİYOR

Bir diğer artış beklentisi toplu ulaşımda. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, artan girdi fiyatları nedeniyle toplu taşıma ve ticari taksilerle ilgili zam talebinde bulunduklarını açıkladı. Başkan Karaağaç, zam talep dilekçesini Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ne teslim etti. Konu, bugünkü UKOME Genel Kurulu toplantısında gündeme gelecek. Toplu taşıma esnafının tam ulaşım ücretinin 20 TL’nin üzerine çıkmasını talep ettiği belirtiliyor. Toplu ulaşımda halen tam bilet 14,5, öğrenci bileti ise 9,5 TL. Manisa genelinde 776 halk otobüsü ve 564 taksi bulunuyor.


GİRDİ FİYATLARINDA CİDDİ ARTIŞ VAR

Başkan Karaağaç, yaptığı açıklamada, “İl Merkezi ve ilçelerimizde faaliyet gösteren toplu taşıma ve ticari taksilerle  ile ilgili olarak en son fiyat tarifelerin güncellemesi 16.08.2023 tarihinde yapıldı.  2024 yılı Ocak ayından Haziran ayının sonuna gelindiğini bu süreç içerisinde  gelen asgari ücret, personel, motorin, vergi, sigorta ve harçlardaki artışlar ile bakım onarım giderlerinde ciddi oranda artışlar  yaşandı. Esnafımızın sürdürülebilirliğinin kalmadığı gelirlerinin düştüğü kendi birikimleri ile bu süreçte ayakta kaldığını bu yüzden esnafımızın ayakta kalabilmesi için ücretlerinin 28.06.2024 cuma günü saat 14.00 da yapılacak olan  UKOME genel kurulunda zam talebinde bulunacağımızı belirtiyoruz. Yapılacak artışlarla esnafımızın rahat nefes alması sağlanacaktır” dedi.

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!