Manisa
17 September, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa'da ilk zil çaldı: 280 bin öğrenci okula başladı 

Manisa'da ilk zil çaldı: 280 bin öğrenci okula başladı 

Manisa İl Millî Eğitim Müdür Mehmet Uğurelli 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılıyla ilgili bir mesaj yayımladı. 

Uğurelli, "Manisa'da 19.716 öğretmen 279.760 öğrencimiz ile birlikte 2024 - 2025 Eğitim-Öğretim yılına Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin uyandırdığı heyecan ve samimiyetle başlamanın gururu içindeyiz.   

"Okula Uyum Haftası" kapsamında Manisa genelinde temel eğitime bağlı okullarımızda 2 Eylül - 6 Eylül tarihleri arasında heyecanlarına ortak olduğumuz minik öğrencilerimizin ardından bugün de okullarımızda bütün öğrencilerimize kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

"Büyük Ülke Güçlü Türkiye" hedeflerimize ulaşmak için Manisa Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Şehr-i Şehzade kentimiz için, çalışma arkadaşlarımız ve geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizle birlikte kutlu yarınlarımızın teminatı öğrencilerimizi müfredatın temel yaklaşımı "geldiği medeniyetin özelliklerini taşıyan, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim gençler yetiştirme" hedefimizi gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız.

Yarınlarımızın teminatı sevgili öğrencilerim,

Yeni bir heyecanla yeni bir döneme başlıyoruz, ikinci yuvalarınıza hepiniz hoş geldiniz.  Okullarımıza sevgi, mutluluk ve umut getirdiniz. Her biriniz, atalarınızdan miras olan potansiyelinizi en üst düzeye çıkaracak; dünyaya, insanlığa ve ülkenize katkı sağlayacak kabiliyetlere sahip bireyler olmaya adaysınız. Size düşen yegâne görev, en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaktır. Yeni dönemin sizlere sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan "Türkiye Yüzyılı"nda vatan evlatlarını yarınlara hazırlayacak yegâne şahsiyetler, siz değerli öğretmen arkadaşlarımızdır. Çocuklarımıza rehberlik edecek, onların gönüllerine dokunacak ve medeniyet tasavvurumuzu, maarif davamızla beraber şekillendirecek olan sizlersiniz. Kıymetli öğretmenlerim; emekleriniz, gayretleriniz için şimdiden teşekkür ediyor, öğrencilerimizle beraber başarıyla ve sağlıkla dolu bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum.

Değerli Velilerimiz, Bakanlığımızca hayata geçirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"  teorik bilgilerin yanı sıra günlük hayatla da köprü kuracak nitelikte hazırlandı.Öğretmenlerimiz bu yolculuğun mihmandarları siz değerli velilerimizin, öğretmen ve idarecilerimizle iş birliği içinde olmanızı bekliyoruz. Sizlerle birlikte Bakanlığımızın belirlediği politikalar çerçevesinde bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğimizden şüpheniz olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftası'nı kutluyor; sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum" dedi.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!