Manisa
22 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Manisa’nın da yer aldığı 49 ilde su kurulu çalışmalara başladı

Manisa’nın da yer aldığı 49 ilde su kurulu çalışmalara başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Manisa’nın da içinde bulunduğu 49 ilde su kurulu çalışmalarına başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce Su Verimliliği Seferberliği kapsamında Manisa’nın da içinde bulunduğu 49 ilde su kurulu çalışmalarına başladı. Ulusal Su Kurulu altında oluşturulan Havza ve Su Kurulları ile suyun ulusal ölçekte koordinasyonu ve etkin yönetimi sağlanıyor. Su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması kararıyla suyun hem miktar hem de katile olarak etkin yönetimi temin ediliyor. 


İl Su kurulları: Vali başkanlığındaki ildeki kamu kurumlarının temsilcileri, yerel yönetimlerin temsilcileri, üniversitelerden temsilciler, sanayi ve ticaret odası temsilcileri ile çeşitli STK temsilcilerinden oluşuyor. Manisa’da da geçtiğimiz günlerde Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever ‘in katılımıyla su kurulu toplantısı gerçekleştirilmişti. 


ŞEHRİN SU KAYNAKLARININ MEVCUT DURUMU ELE ALINIYOR 
İl Su Kurullarında; Nehir Havza Yönetim Planları, Taşkın Yönetim Planları, Kuraklık Yönetim Planları ve Sektörel Su Tahsis Planları kapsamında belirlenen tedbirler ve bu tedbirler ile ilgili neler yapıldığı ele alınıyor. İçme-kullanma suyu havzası koruma planları, içme suyu arıtma tesisleri durumları, içme suyu kalitesi ve insan sağlığına etkileri ile şebeke kayıpları ve bu hususlara yönelik çalışmalar değerlendiriliyor. Yeraltı ve yerüstü su kalitesi ile kullanımları gözden geçirilerek suyun en yoğun kullanıldığı tarım sektöründe, sulamada modern sulama sistemleri ve tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesi ile ilgili kaydedilen gelişmeler görüşülüyor.


KARARLAR ULUSAL SU KURULUNA TAŞINARAK ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR
İlave olarak, Su Verimliliği Seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar, Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları da diğer bir önemli husus olarak İl Su Kurullarının gündeminde yer alıyor. İl Su Kurullarında alınan kararlar Havza Su Kurullarına; Havza Su Kurullarında alınan kararlar Ulusal Su Kuruluna taşınarak çözüme kavuşturuluyor. Bu sayede ilgili kurum ve kuruluşların sürece aktif katılımı ve paydaşların bilgiye erişimi sağlanıyor. 49 ilde su kurulları tamamlanırken, kalan 32 ilde ise çalışmalar devam ediyor, 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!