Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

MCBÜ Teknokent İnovasyon ve Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu 

MCBÜ Teknokent İnovasyon ve Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) bölgenin Ar-Ge ve Teknoloji Geliştirme ekosistemine katkı sunacak olan İnovasyon ve Teknoloji Ödülleri Töreni düzenlendi.

Manisa Anemon Hotel’de gerçekleşen programa Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Oktay Üçer, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Manisa İŞKUR İl Müdürü Günseli Tufan, Manisa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Manisa KOSGEB İl Müdürü Oğuz Kılınç, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Faik Gürocak, firma yetkilileri katıldı. 


326 TANE AR-GE, YAZILIM, TASARIM PROJESİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Manisa Celal Bayar Üniversitesi  Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Osman Çulha,  hem Teknokent hem de Teknoloji Transfer Ofisiyle birlikte sektör paydaşlarıyla işbirliğini sürdürdüklerini kaydetti. Çulha, Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin 2012 yılında kurulduğunu, 2017 yılında faaliyete başladığını, bugün 7. yılını geride bıraktığını açıkladı.

Çulha, “Teknoknet’de yer alan firmalarımızın yüzde 57’sini yazılım firmaları oluşturuyor.  Kadın girişimcilere, engellilere ve dezavantajlı gruplar için girişimcilik programlarını devreye alıyoruz. 326 tane Ar-Ge, yazılım, tasarım projesi gerçekleştirdik. Bunlardın yanında firmalarımız ihracat yapıyor. 2,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti” diye konuştu. 


ÜLKEMİZE KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUZ 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rana Kibar, “Üniversite olarak Ar-Ge, inovasyon ve teknolojik gelişmeleri konusunda ülkemize katkı sunmayı amaçlarımız arasında ilk sıraya aldık. Bu konuda göreve geldikten sonra yaptığımız en önemli düzenlemelerden bir tanesi Teknokent ve Teknoloji Transfer ofisiyle ilgili oldu.  Bu konuda Osman Çulha hocamız bizlere destek verdi. Kendisi hem Teknokent hem de Teknoloji Transfer Ofisi’nin Genel Müdürlüğünü üstlendi. Tüm ekibiyle bu çalışmalara öncülük ediyorlar. Kendilerine ve ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.


ÜNİVERSİTENİN ALT YAPISINI GELİŞTİREREK DAHA DONANIMLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin 32. Yılını geride bıraktığını belirten Rektör Rana Kibar, üniversite bünyesinde 15 fakültenin yer aldığını, 16’sının ise resmi gazetede yer alacağını ifade ederek, 47 bini aşan öğrenci sayısıyla Manisa’ya ve ülkemize hizmet verdiğini kaydetti. Manisa denilince akla gelen ilik iki fikrin biri sanayi diğeri tarım olduğuna dikkat çeken Rektör Kibar, üniversite olarak bu konuda ülkemize katkı neler yapabiliriz onu dert edindiklerini söyledi.

Rektör Kibar, “Ülkemizin özellikle teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon konularında çalışmaya gayret ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu konularda yapılacak olan çalışmalarda ülke ekonomisine bir katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda toplumun refahın yükselmesine de ciddi anlamda bir katkı sağlayacaktır. Özellikle mezun ettiğimiz öğrencilerin sektördeki boşluğu dolduracak nitelikte olmasını önemsiyoruz. Üniversitenin alt yapısını geliştirerek daha donanımlı öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. İşte bu noktada Organize Sanayi Bölgemizle tüm sanayimizle, Ar-Ge ve inovasyon birimleriyle birlikte çalışmalar yürüterek bunları geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 


ÖDÜLLER DAĞITILDI 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak sayısal olarak değil nitelik olarak gelişmek istediklerini açıklayan Rektör Kibar, bunun için alt yapıları oluşturmanın önem kazandığını dile getirdi. Kibar, firmalarla yapılacak olan işbirliklerin çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından firmalara ödülleri takdim edildi.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!