Manisa
24 June, 2024, Monday
  • DOLAR
    32.90
  • EURO
    35.33
  • ALTIN
    2460.2
  • BIST
    10723.21
  • BTC
    61147.614$

MHP’li Akçay’dan CHP’li belediye başkanlarına çağrı

MHP’li Akçay’dan CHP’li belediye başkanlarına çağrı


MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Manisa İl Teşkilatında partililerle bayramlaştıktan sonra Manisa’da CHP’li belediyelerde yaşanan mobbing, sürgün ve işten çıkarmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
CHP’li belediye başkanlarını uyarmıştık.
31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında CHP’li belediye başkanlarını devri sabık yaratmamaları konusunda uyardığını söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ Bilindiği üzere 31 Mart 2024’te yerel seçimleri gerçekleştirdik. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 9 Nisan 2024’te Ramazan Bayramının arife günü Manisa İl Teşkilatımızda yerel seçimlerin değerlendirmesini yapmıştım. 9 Nisan 2024 tarihindeki basın toplantımızda seçim sonuçlarına saygılı olduğumuzu ve seçilen belediye başkanlarını tebrik edip başarılar diledikten sonra: ‘Manisa Büyükşehir ve MHP’li ilçe belediyelerinde hiç kimseye siyasi görüşü ve oy verdiği parti nedeniyle mobbinge uğramamış, sürgün edilmemiş, işten atılmamıştır. Bu dönemde bütün belediye başkanlarından da bunu bekliyoruz. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayın, başarıyla belediyeleri yönetin. Bir husumet faaliyeti içerisinde bulunmayın.’ diye uyarmıştım.” dedi. 
 
Seçimden önce verilen sözler unutuldu 
Mobbing, sürgün ve işten çıkarmada hukuk ve vicdan sınırlarının aşıldığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ve Manisa’daki CHP belediye başkanları seçimlerden önce işini yapan hiç kimsenin işten çıkarılmayacağı konusunda sözler vermişti. Ancak seçimlerden sonra bu sözlerin tutulmadığı görülmektedir. CHP’li belediyelerde çalışanlara yönelik mobbing, sürgün ve işten çıkarmalar her geçen gün artmaktadır. Bugün itibariyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde 300’den fazla çalışan hiçbir gerekçe gösterilemeden sürgün edilmiş ya da işten çıkarılmıştır. Aldığımız bilgilere göre bayramdan sonra işten çıkarma ve sürgünlerin sayısı 800’ü geçecektir.  CHP’li belediyelerdeki mobbing, sürgün ve işten atmalar nedeniyle çalışma ortamı ve çalışma barışı bozulmuş, hizmetler aksamaya başlamıştır. Belediye başkanları bu tutum ve davranışlarıyla kendi belediyelerine, hemşehrilerimize ve Manisa’ya zarar vermektedir.” dedi.
 
 
Yüzlerce kişiyi hukuksuz bir şekilde sürgün etmek, işten çıkarmak vicdansızlıktır
Mobbing, sürgün ve işten çıkarmalar konusunda CHP’li belediye başkanlarını bir kez daha uyaran MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Belediye çalışanlarına mobbing uygulamak, yüzlerce kişiyi hukuksuz bir şekilde sürgün etmek, işten çıkarmak vicdansızlıktır. Kimsenin ekmeğiyle oynamayın. Mobbing uyguladığınız, sürgüne gönderdiğiniz, işten çıkardığınız çalışanlar Manisa’nın evlatları, bu ülkenin vatandaşlarıdır. Hepsinin ailesi, çoluk çocuğu var. Pek çoğu kirada oturuyor. Bankalara ve kredi kartlarına borçları var. Bir an önce mobbinglere,  sürgünlere ve işten çıkarmalara son verilmelidir. Sürgüne gönderilenler görevlerine iade edilmeli, işten çıkarılanlar tekrar geri alınmalıdır.  Bu konuyu yakından takip edeceğiz.” dedi. HABER MERKEZİ
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Kurt baba
    19-06-2024 21:04

    Zamanında cengo da yaptı :) hayırdır

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!