Özcan hayata geçireceği “Manisa Belediye Kooperatif A.Ş” nin ayrıntılarını anlattı sosyal medya hesaplarından paylaştı. Özcan açıklamasında bin başlıklı besi işletme tesisleri, bin başlıklı süt işletme tesisleri, 100 bin adet kapasiteli yumurta işletme tesisleri, 100 bin ton kapasiteli un işletme tesisleri, 60 bin ekmek kapasiteli ekmek üretim tesisleri, 40 ton kapasiteli süt işletme tesisleri ile meyve suyu ve marmelat işletme tesislerinin hangi ilçelerde kurulacağını ifade etti.
“ÜRETİCİMİZE DESTEK OLMALIYIZ”
“İlimiz değerli bir tarım şehri, bana göre tarımın başkenti, üreticiye destek olunsa bizim topraklarımız ülkemizin yarısına yakın kısmının gıdasını temin edecek kapasitede. Dünyanın en verimli havzaları arasında yer alan Gediz havzasının bereketli toprakları üzerinde yaşıyoruz, ama yanlış uygulamalar sonucunda çiftçimiz her geçen gün kan kaybediyor. Kuracağımız kooperatif ile üreten belediye olacağız. Üretimimiz 17 ilçemizi kapsayacak.”
“ÜRETİM AĞI HEMEN KURULACAK”
“Kuracağımız kooperatife, ilimizdeki çiftçi ve hayvancılık birlikleri de dahil olacak, her şey ortak akıl ile olacak. Üretim ağına zaman geçirmeden başlayacağız, ilk etapta, üreticiden aldığımız buğday, üzüm, süt, et, yumurta, zeytin, un, ekmek, salça, reçel, meyve suyu gibi ürünleri fabrikalardan fason üretim yaptırarak, belediye markası ile 17 ilçemizde ki esnaf dükkanlarımızda satışa sunacağız. Esnaflarımızla hiçbir şekilde karşı karşıya gelmeyeceğiz, tam tersine esnaflarımız belediye ürünlerini satıp kazanç elde edecekler.”
“SATIŞ AĞI ESNAFLARIMIZ OLACAK”
“Satış ağı esnaflarımızda olacak. Kooperatif olarak ilk el olacağımız için piyasadan daha uygun fiyata belediye ürünleri en ücra köşelerde esnaflar tarafından satılacak. Ayrıca 17 ilçemizde gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, ürünlerimiz her ay düzenli olarak evlerine teslim edilecek.”
“İLÇE İLÇE MARKALAŞACAĞIZ”
“İlk 3 yıl içinde Demirci, Gördes, Selendi ve Kula’da bin başlıklı besi işletme tesisleri, Yunusemre, Akhisar, Köprübaşı, Sarıgöl ve Turgutlu'da bin başlıklı süt işletme tesisleri, Köprübaşı, Kırkağaç, Sarıgöl ve Gölmarmara'da 100 bin adet kapasiteli yumurta işletme tesisleri, Salihli, Saruhanlı, Soma, Köprübaşı'nda 100 bin ton kapasiteli un işletme tesisleri, Şehzadeler, Turgutlu, Akhisar, Kula'da 60 bin ekmek kapasiteli ekmek üretim tesisleri, Akhisar, Selendi, Sarıgöl, Demirci'de 40 ton kapasiteli süt işletme tesisleri, Demirci, Köprübaşı, Turgutlu, Saruhanlı, Alaşehir'de ise Meyve suyu ve marmelat işletme tesisleri kuracağız. Ayrıca Yunusemre, Turgutlu , Salihli, Kırkağaç ve Kula’ya modern kesimhane; Şehzadeler, Saruhanlı, Salihli, Alaşehir’e ise lisanslı depoları ilk yılda tamamlayacağız.”
HABER MERKEZİ
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.