Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Daire Başkanlığına bağlı olarak Manisa'da Şehzadeler, Akhisar, Turgutlu ve Alaşehir olmak üzere toplam 4 Sağlıklı Hayat Merkezi vatandaşlara hizmet veriyor.
Bakanlık tarafından hayata geçirilen Sağlıklı Hayat Merkezleri, bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek amacıyla sunulan önemli bir hizmet alanı olarak ön plana çıkıyor. Merkezler, toplumda sağlık bilincini artırmak ve hastalıkların erken teşhisini sağlamak için kritik bir rol oynarken, Şehzadeler Sağlıklı Hayat Merkezine müracaat eden 75 yaşındaki Huriye Tasın'ın deneyimleri, Sağlıklı Hayat Merkezi'nin sağladığı hizmetlerin ne kadar değerli olduğunu gözler önüne serdi.
Vatandaşlar verilen hizmetten memnun
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ümit Atman ile görüşen Huriye Tasın, Sağlıklı Hayat Merkezi'ni ziyaret ederek mamografi ve servikal örnek alımı gibi önemli sağlık hizmetlerinden faydalandığını, bu tür hizmetlerin, kanser gibi ciddi hastalıkların erken teşhis edilmesine yardımcı olduğunu ve bireylerin sağlık durumlarını öğrenme ihtiyacını da karşıladığını söyledi. Tasın, ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerin herkesin erişimine açık olması açısından da büyük bir avantaj sağladığına değindi.
Sağlıklı hayat merkezinde bulunan Fiziksel Aktivite Danışmanlığı birimi de hastalara çeşitli sağlık hizmetleri sunuyor. Merkezde Fizyoterapist Bahar Kıranmezar'dan fizik tedavi gören vatandaşlardan Telli Işıklı (47), bu birime gelerek topuk, diz ve bel ağrıları için muayene olduğunu belirtti. Merkeze tavsiye üzerine geldiğini ve hizmetten oldukça memnun kaldığını ifade eden Işıklı, ayrıca, SHM'de bekleme süresinin olmaması ve ücretsiz muayene olma imkânı gibi avantajlarından dolayı da rahatsızlığı bulunan vatandaşlara merkezi tavsiye etti.
Hastanelere gereksiz başvurunun önüne geçiliyor
Manisa'da Sağlık Bakanlığının ‘Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak' anlayışını önemseyen 4 aktif Sağlıklı Hayat Merkezi bulunuyor. Sağlıklı Hayat Merkezleri; Birinci basamakta tedavi dışı sağlık hizmetleri olan ‘Beslenme Danışmanlığı', ‘Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı', ‘Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı', ‘Gebe Sınıfı', ‘Kanser Erken Teşhis', ‘Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)', ‘Ruh Sağlığı Danışmanlığı', ‘Sosyal Hizmet Danışmanlığı', ‘Çocuk Gelişim Danışmanlığı', ‘Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı', ‘Sigara Bırakma Danışmanlığı', ‘Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı', ‘Verem Savaş Dispanseri', ‘Evlilik Öncesi Danışmanlık' ve ‘Yabancı Uyruklular Polikliniği' gibi sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırırken, hastaneye de gereksiz başvurunun önüne geçmeyi amaçlıyor.
İHA
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.