Manisa
25 June, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    32.93
  • EURO
    35.41
  • ALTIN
    2462.7
  • BIST
    10767.85
  • BTC
    61001.76$

Şehzadeler’de Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi finali gerçekleşti

Şehzadeler’de Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi finali gerçekleşti
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Şehzadeler ilçesi Geleneksel Çocuk Oyunları final yarışmaları Akşemseddin İlkokulu bahçesinde gerçekleşti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Şehzadeler ilçesi Geleneksel Çocuk Oyunları final yarışmaları Akşemseddin İlkokulu bahçesinde gerçekleşti.  Öğrenciler Tombik, Kaleli Yakan Top ve Mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlar oynadı. Yarışmalara Şehzadeler ilçesinden 6 okul 5 farklı kategoride,21 takımdan oluşan toplam 210 öğrenciyle katılım sağladı. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay da öğrencilerin yarışma heyecanına ortak oldu. Geleneksel Çocuk Oyunları turnuvasında Milli Birlik İlkokulu, mendil kapmaca, kaleli yakan top ve mangala oyunlarında İlçe 1. si oldu.  Ayrıca tombik oyununun 1. si ise Murat Germen İlkokulu olmuştur. Öğrencilerin madalya ve kupalarını Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay ve Geleneksel Çocuk Oyunları İl Koordinatörü Ramazan Yerlikaya takdim etti. 


 Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi:
 Öğrencilerin arkadaşlarıyla uyum içerisinde, doğal ortamlarda oynayarak, yarışma heyecanı içerisinde, dostluk, kardeşlik duygularıyla sosyal yönlerinin gelişmesine ve okul içindeki zamanlarını daha iyi değerlendirebilmelerine imkân sağlamayı amaçlar. Öğrencilerin beden, ruh sağlığını, sosyal gelişimlerini destekleyecek, okul içindeki zamanlarını daha iyi değerlendirebilmelerine imkân sağlayacak geleneksel ve kültürümüzden beslenen yüz yüze oyunların okul bahçe ve eklentilerine yapılmasını/çizilmesini konu edinir. Manisa il genelinde eğitim veren özel/ resmi okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, veli, öğretmen, idareci ve tüm eğitim paydaşlarını kapsar. Öğrencilerin; Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde millî, manevi, ahlâkî, insani ve kültürel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetiştirilmesi. Duygusal, bilişsel, psikolojik, dil ve sosyal gelişimine katkı sağlanması. İş birliği içinde çalışma ve yardımlaşma becerileri kazandırılması Obezite ve dijital bağımlılıkla başa çıkmalarına destek olunması, Ders dışı etkinlik alışkanlığı ve zevkinin oluşturulması, kültürümüze ait eski oyunların genç nesillere aktarılması hedefleniyor.

 CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!