Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Selçuk Bayraktar Betül’ün pilot olma hayalini gerçekleştirecek 


Selçuk Bayraktar Betül’ün pilot olma hayalini gerçekleştirecek 
Gazeteci Yılmaz Özdil’in Soma şehidinin kızı Betül için Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a yaptığı çağrı karşılıksız kalmadı. Özdil, Selçuk Bayraktar'ın Betül ile görüştüğünü ve müjdeli haberleri olduğunu söyledi. Özdil, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a Soma'da vefat eden madencinin kızına yaptığı yardımdan dolayı teşekkür videosu yayınladı.

Soma maden faciasında vefat eden Ali Yüksel'in kızının hayallerini gerçekleştirme noktasında yardım isteyen Yılmaz Özdil, Selçuk Bayraktar’a teşekkür etti. 10 yıl önce 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da Türkiye tarihinin en büyük maden faciası gerçekleşti. 301 madenci hayatını kaybederken bu faciada hayatını kaybeden işçilerden biri de Ali Yüksel’di. Ali Yüksel’in vefat ettiği tarihte 9 yaşında olan kızı Betül’ün pilot olmak gibi bir hayali vardı. 
Bu hayali kamuoyuna duyuran Yılmaz Özdil geçtiğimiz günlerde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a seslenerek “Betül pilot olmak istiyor, babasına söz vermişti. Bizim çocuklar 'neden pilot olmak istiyorsun' diye sorduğunda Betül, 'Babamın göklerde olduğunu düşünüyorum. Ona daha yakın olacağım' dedi. Lütfen Betül’e sahip çıkın” çağrısında bulunmuştu.  Selçuk Bayraktar kendisine ulaşan bu talebe sessiz kalmadı.
Özdil konuyla ilgili son yayınladığı videoda "Değerli Selçuk Bayraktar Betül’ü aradı. Pilot veya mühendis olabilmesi için, seçenekler sundular. Betül'ün erkek kardeşi için de planları var" diyerek Betül'ün 'pilot olma hayalinin gerçekleşeceğini kaydetti.


BETÜL'ÜN HAYALİ PİLOT OLMAKTI 

Soma maden faciası zamanında şehit olan 301 maden işçisinden biri olan babasını kaybeden Betül Yüksel’in tek hayali pilot olmaktı. Babasını kaybeden Birçok çocuk için iş adamları ve futbol kulüpleri devreye girmiş ve hayallerini gerçekleştirmişti. Henüz üniversite yaşına gelmediği için o yıllarda hayali gerçekleşmeyen tek kişi olarak ise, kampanyanın başlamasına vesile olan Betül Yüksel kaldı. Betül'ün hayali pilot olmaktı. Türk Hava Kurumu'nun o dönemki Genel Başkanı Vacit Öktem, Betül ve ailesiyle bir protokol imzaladı. Kaymakamlıkta imzalanan bu protokolle, Betül'ün üniversite çağına geldiğinde tam burslu olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde pilot eğitimi alması sözü verildi Kurum tarafından. Bu yıl üniversite çağında geldiğinde, Betül ve annesi, yanlarına imzalı o protokolü de alarak Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne gittiler. Ancak verilen yanıt şok ediciydi; Kurum, önceki Genel Başkanı'nın imzasını yok sayıp, "önceki dönemde yapılan protokol bizi bağlamaz" demişti Betül Yüksel ve ailesine.


ÖZDİL'DEN SELÇUK BAYRAKTAR'A ÇAĞRI

Konuyu Youtube kanalında gündeme getiren gazeteci Yılmaz Özdil, Yılmaz Özdil, hayali gökyüzü olan Soma şehidinin kızı Betül için Selçuk Bayraktar'a bir çağrıda bulundu. Özdil yaptığı açıklamada, "Havacılık gururumuz olan sizden ve şirketinizden, gazeteci olarak değil sıradan bir yurttaş olarak yardım rica ediyorum. Siyasetten bağımsız bir konu bu, dünya görüşlerimizin uyumlu olup olmamasıyla ilgili değil. O küçücük yüreğiyle cennete yazdığı mektupla tek başına bu kadar çok şeyin değişmesine vesilen olan bir kız çocuğunun hayaliyle ilgili bir konu. Değerli Selçuk Bayraktar; eminim siz de 9 yaşındayken uçak hayalleri, pilotluk hayalleri kuruyordunuz. Bugün o hayallerin sizi getirdiği yerdesiniz. Lütfen Betül'e sahip çıkın. Hayalinin hayal olarak kalmaması için lütfen gereğin yapılmasını sağlayın." ifadelerine yer vermişti.


SELÇUK BAYRAKTAR BETÜL VE ANNESİ İLE KONUŞTU İSTANBUL’A DAVET ETTİ 

Yılmaz Özdil, YouTube üzerinden yaptığı canlı yayında müjdeli haberi verdi. Selçuk Bayraktar'ın Betül ve annesi ile görüştüğünü duyuran Özdil, "Türkiye'nin havacılıktaki gururu Selçuk Bayraktar'a 'Şehit kızı Betül'ün gökyüzü hayallerinin hayal olarak kalmasına izin vermeyin' diyerek bir çağrıda bulunmuştum. Değerli Selçuk Bayraktar bizzat Betül ve annesini telefonla aradı. Ve dedi ki; Türk Hava Kurumu Üniversitesi seni kabul etti. Pilot olmak istiyorsan ol ama bana sorarsan gel benim yanıma sana üniversite seçenekleri sunalım, seni mühendis yapalım. Mezun olduktan sonra da İHA'ların mühendisliğinde çalışırsın. İsterseniz araç gönderip şuan sizi aldırayım. Siz nasıl isterseniz." dediğini anlattı.


İHA'LARIN GELİŞTİRİLDİĞİ TESİSLER GEZDİRİLECEK, BETÜL'ÜN HAYAL DÜNYASI BÜYÜTÜLECEK

Betül ve annesinin Selçuk Bayraktar ile dün ikinci kez görüştüklerini belirten Yılmaz Özdil, "Yarın ya da en geç pazartesi günü Selçuk Bayraktar'ın yanına gidecekler. Önce İHA'ların geliştirildiği tesisler gezdirilecek, Betül'ün hayal dünyası büyütülecek. Sonra bazı vakıf üniversitelerinin, galiba İstanbul ve Ankara'da kampüsleri geliştirilecek." şeklinde konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!