Manisa
24 September, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tariş üzüm taban fiyatı açıklandı  7 numara üzüm 100 TL oldu 


Tariş üzüm taban fiyatı açıklandı  7 numara üzüm 100 TL oldu 

 

Ağustos ayına girerken tüm çiftçilerin gözü kulağı kuru üzüm fiyatında idi. TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ferhat Şen, göreve geldiği gün yaptığı açıklamada, üzüm fiyatını 1 Ağustos'ta duyuracağını belirtmişti. Başkan Şen, sözünü tuttu ve bugün yaptığı açıklamada, 7 numara kuru üzüm avans alım fiyatının 100 TL olduğunu bildirdi.

Açıklanan Fiyat ve Değerlendirmeler

Başkan Ferhat Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Söz verdiğimiz gibi, açıklanan fiyat 7 numara kuru üzüm avans alım fiyatıdır. Kalite bazında alım fiyatlarını daha sonra belirleyeceğiz. Fiyat belirlerken kuru üzüm piyasa fiyatlarının yanı sıra ülkemizin kuru üzüm rekoltesi ile dünya üretici ülkelerinin rekolte miktarı ve fiyatlarını da dikkate alıyoruz."

"Tariş tarihinde ilk defa 1 Ağustos itibariyle kuru üzüm alım fiyatı açıklandı. Bu konuda ortaklarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üzüm üreticilerinin ürünlerini kurutmalık, sofralık veya alkol fabrikasına satarak değerlendirebilmeleri amacıyla 1 Ağustos itibariyle söz verdiğimiz şekilde fiyat açıkladık" dedi.

2024 Yılı Sezonu Genel Değerlendirmesi

Basın toplantısında 2024 yılı sezonuna ilişkin genel değerlendirmelerde de bulunan Başkan Şen, "Bu sene kuru üzüm rekoltesinin 2023 yılı ürünü ile aynı seviyede veya biraz fazla gerçekleşmesini bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin stokunda üzüm kalmadı. Bölgemizde faaliyet gösteren ihracatçı ve tüccar sezona stoksuz girdi. Aynı şekilde yurt dışı alıcıların da sezona stoksuz girdiğini biliyoruz" dedi.

"Bu koşullar altında girilecek 2024 yılı sezonunda, özellikle ürünün hasat edildiği ilk dönemde ihracatçı ve tüccarın üzüm tedarik etmek için yoğun bir çaba içine girmesini bekliyoruz. Üreticilerimizin bu bilinçle hareket ederek ürünlerine sahip çıkmalarını ve TARİŞ'e destek olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Üreticiye Sezon Öncesi Nakdi Kredi Desteği

Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, "Her zaman ortaklarımızın yanında olma anlayışı ile hareket ederek hasat öncesi ve hasat sırasındaki masraflarına katkıda bulunmak amacıyla kooperatif ortaklarına nakdi kredi dağıtılacağını" açıkladı.

"Nakdi kredi dağıtımına 15 Ağustos tarihinde başlanacak. Ortakların son üç iş yılı ortalama ürün teslim miktarı esas alınacak ve kilo başına 10 TL kredi verilecek. 20 Eylül'e kadar ürün teslim eden ortaklardan faiz alınmayacak" dedi.

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, son olarak 2024 yılı sezonunun herkese hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!