Manisa
28 October, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TES Başkanı Özgürler’den mesaj: Sendikal zemin kirlendi düzeltmek bize düşer 

TES Başkanı Özgürler’den mesaj: Sendikal zemin kirlendi düzeltmek bize düşer 

 

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler Başkanlığında Merkez ilçeler işyeri temsilcileri toplantısı gerçekleştirildi. 

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler başkanlığında, merkez ilçeler işyeri temsilcileri toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündemdeki konular değerlendirildi. Başkan Koray Özgürler, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Çarşamba günü yaşanan hain terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Yerelde sendika olarak yıllardır devlet törenlerinde her daim hazır bulunuyoruz ve diğerlerini göremiyoruz. Yıllarca devletimizin milli törenlerine katılmayıp alternatif programlar yapanlar, bin bir mana üretip gelmeyenler, gün artık bir olma zamanıdır. Milli beraberliğimizi dünyaya gösterme günüdür. Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamalarında artık sizleri de görmek istiyoruz. Birlikte ancak varız ve güçlüyüz."

Başkan Koray Özgürler, sendikal zeminin kirlendiğini ve bunu düzeltmenin yine kendilerine düştüğünü belirterek, "Kirlenen sendikal zemini düzeltmek, sendikal mücadelenin doğru yapılmasını sağlamak, yalanlardan ve yanlışlardan eğitim çalışanlarını kurtarmak için gerekli adımları atmak gerekiyor. İyi ki Türk Eğitim-Sen var. Kirlenen alanı Türk Eğitim-Sen’in geçmişi, bakiyesi, bilgi birikimi, çalışması ve azmi temizleyecektir. Eğitim çalışanlarımız Türk Eğitim-Sen’e bakarak doğru yolu ve istikametlerini, huzurlu ve güvenli bir şekilde tayin edecektir," dedi.

Başkan Koray Özgürler Özgürler, bu hafta içerisinde tek sermayesi Türk Eğitim Sen ve Türk milliyetçiliği düşmanlığı olan bir grubun, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli'nin meclisteki konuşmasından dolayı kendilerine vurmaya çalıştığını belirtti. "Burada etik olmayan üye devşirme adına siyasi malzeme kullanmaktır. ÖMK sürecinde de bunu yaptınız, üye almak adına her türlü etik değeri ayaklar altına aldınız. Herkesten önce de sınava koşturdunuz. 17 yıl önce yoldaşlarınızı sattığınız gibi. Genel ve yerel seçim arifesinde de yaptınız. Bir dünya okul müdürü listesi hazırladınız, elinizde patladı. Türk Eğitim Sen hiçbir zaman devlet ciddiyetinden uzaklaşmadığı gibi, mevzuat ve ahlak ölçüleri içerisinde, hukuki zeminde sendikacılık yapmıştır. Yapmaya da devam edecektir. Sırf Türk Eğitim Sen düşmanlığı üzerinden sendikacılık yapılmaz. İşiniz gücünüz Türk Milliyetçileri, Türk Eğitim Sen bir hata yapsa da üye kapsam. Kimsen kusura bakmasın bu zevatın, bu zihniyetle aldığı ve alacağı hiçbir kazanç yoktur," dedi.
Özgürler, mücadele etmeyenlerin neyin peşinde olduğunu sorgularken, Muharrem meselesine de değindi. "Ben siyasette, yaparım sendikacılık da. Bakınız, ÖMK kanunun yayınlandığı gün, 10 yılını dolduran sınavsız uzman, 20 yılını dolduran da başöğretmenliği hakkını kazandı. Biz ertesi gün uzman ve başöğretmen tazminatlarının emekliliğe sayılması mücadelesini başlattık. Onlar hala daha karşı olmaya devam etsin," dedi. MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!