Manisa
30 June, 2024, Sunday
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2450.3
  • BIST
    10647.91
  • BTC
    61716.849$

Tufan Akan İYİ Parti’den istifa etti

Tufan Akan İYİ Parti’den istifa etti

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Yunusemre Belediye Başkan adayı olan Tufan Akan partisinden istifa ettiğini duyurdu. Tufan Akan, “Şimdi zaman; ceketi asıp sokağa çıkma zamanı, şimdi zaman; bağımsız kalıp, bağımlı kalanlarla mücadele etme zamanı, şimdi zaman; belediye başkan adaylığım sürecinde, büyük umut heyecan ve hayallerle; büyük emek, gayret ve fedakarlıklarla yanımda duran yol arkadaşlarım ile, bizlere inanarak destek olan yaklaşık 30 bin hemşehrimin yüzünü yere eğdirmeme zamanı” dedi. 

5 yıl boyunca İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı görevinin ardından 31 Mart Yerel Seçimleri’nde partisinin Yunusemre Belediye Başkan adayı olan Tufan Akan önemli açıklamalar yaptı. 

Tufan Akan, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

“İYİ PARTİ’YLE YOL AYRIMINA GİRDİK”

Tufan Akan’ın açıklaması şöyle, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, milliyetçi ve demokrat vatanseverleri kucaklamak adına kurulan İYİ Parti’de 5 yılı aşkın süredir Yunusemre İlçe Başkanı, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi ve Meclis Grup Sözcüsü görevlerinde gururla bulundum. Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde İYİ Parti’nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı olarak, yol arkadaşlarımla birlikte, her türlü zorluğa ve kirli oyuna göğüs germek suretiyle aslanlar gibi mücadele ederek yaklaşık 30 bin hemşehrimizin desteğini aldık. Bu başarıyı parti oyuna güvenerek değil, binlerce evladımızın, onların anne ve babalarının hayır dualarını alarak gerçekleştirdik. Gelinen noktada, üzülerek belirtmek isterim ki; İYİ Parti ile bir yol ayrımına girdiğimiz aşikardır. Bunun temel sebebi; parti içinde uzunca bir zamana yayılmış ve kamuoyuna da aksedilmiş hatalar silsilesinin bir türlü sona ermemesi, halk nezdinde partiye olan güven olgusunun çeşitli sebeplerle zedelenmesidir. Çok önemli görevler üstlendiğim ve bu görevleri büyük bir özveriyle icra etmeye çalıştığım bir siyasi mecrayı kötüleyerek yol ayrımına gitmenin şahsıma yakışmayacağı ve birlikte ter döktüğüm yol arkadaşlarımın aziz hatırasına saygısızlık olacağı için sessiz bir ayrılığı tercih ediyorum.  Makam, mevki, ünvan; bunların hepsi cekettir. Şimdi zaman; ceketi asıp sokağa çıkma zamanı, şimdi zaman; bağımsız kalıp, bağımlı kalanlarla mücadele etme zamanı, şimdi zaman; belediye başkan adaylığım sürecinde, büyük umut heyecan ve hayallerle; büyük emek, gayret ve fedakarlıklarla yanımda duran yol arkadaşlarım ile, bizlere inanarak destek olan yaklaşık 30 bin hemşehrimin yüzünü yere eğdirmeme zamanı… Ez cümle; birlikte yol yürüdüğüm hemşehrilerimle yaptığım uzun istişareler sonucunda; İYİ Parti’yle olan siyasi birlikteliğimi gördüğüm lüzum üzerine sona erdirdiğimi ve istifa kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum. Sevdası Manisa olan, ülkesine ve milletine aşık bir Türk genci olarak, bundan sonraki siyasi mücadeleme bağımsız bir şekilde devam edecek ve Tufan Akan’a güvenenlerle yol yürüyeceğim. Saygı ve sevgilerimle…”

CÜNEYT HASÇELİK 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!