Manisa
08 September, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TÜGVA MANİSA YAZ OKULLARINDA  6 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR


TÜGVA MANİSA YAZ OKULLARINDA  6 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

 

  Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), her yıl ortaokullu öğrencilere yönelik düzenlediği Yaz Okulu projesinin bitmesine sayılı günler kaldı.

  TÜGVA, her sene olduğu gibi bu sene de ortaokullu gençlerin eğlenerek öğrenecekleri 6 haftalık Yaz Okulu Projesini 24 Haziran’da başlatmıştı. 9 Ağustos’ta bitecek olan bu projede, Manisa genelinde  bu yıl 5800 öğrenciye eğitim veriliyor.

Proje Manisa özelinde, 9 ilçeyi ve 14 okulu kapsıyor. Bu okullar arasında; Avni Gemicioğlu Ortaokulu, Muradiye Atatürk Ortaokulu, Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu, Çağatay Uluçay İlkokulu, Hafsa Sultan İlkokulu, Akşemsettin Ortaokulu, Akgedik TOKİ Ortaokulu ve Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu proje kapsamında eğitim verilecek okullar arasında yer alıyor.  

Proje kapsamındaki dersler arasında ise; Kur’an-ı Kerim, Canım Peygamberim, futbol, basketbol, voleybol, dart, badminton, mangala, satranç, drama ve geleneksel sporlar gibi bir çok ders yer alıyor. Ayrıca  yüzme, piknik, langırt ve ata binme gibi çeşitli sürpriz aktivitelerle de öğrencilerin güzel anılar biriktirmesi hedefleniyor.

 TÜGVA Manisa İl Temsilcisi Osman Güreser piknik etkinliğinde öğrencilerle beraber

TÜGVA Manisa yaz okulu kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlenen piknik etkinliğine, TÜGVA İl Temsilcisi Osman Güreser bizzat katılarak öğrencilerle birebir ilgilendi. Öğrencilerin oyunlarına katılan Güreser, öğrencilerin keyifli ve unutulmaz anlar yaşamalarını sağladı.

“Sen Yoksan Bir Eksiğiz”

Canla başla gençler için çalıştıklarını belirten TÜGVA İl Temsilcisi Osman Güreser; “TÜGVA olarak birçok projeyle gençlerimizin karşısına çıkmaya devam ediyoruz. Alanında uzman eğitmenlerimizle eğlenerek öğreneceğimiz bir ortam hazırlamak için TÜGVA ailesi olarak canla başla çalışıyoruz” dedi.

Güreser sözlerine yaz okulları projesi kapsamındaki dersler ile devam ederek şunları söyledi; “Kuran-ı Kerim, temel dini bilgiler, adab-ı muaşeret, akıl zeka oyunları, ingilizce, matematik, yüzme, spor etkinlikleri ve bir çok etkinlikle karşınızda olmaya devam ediyoruz, hepinizi yaz okullarımıza bekliyoruz.“

Derslerin hem öğretici hem eğitici olduğunu vurgulayan Güreser;“Eğlenirken öğrenmek isteyen tüm kardeşlerimizi yaz okullarına bekliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz” ifadelerini kullandı.

 

“İşimiz Gücümüz Gençlik”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci ülke genelinde uygulanan yaz okulları projesi ile ilgili şunları söyledi; “Bizim işimiz gücümüz gençlik. Ülkemizin dört bir tarafından eğitim seferberliği başlatıyoruz. Bununla beraber gençlerimizin eğlenebileceği programlar başlatıyoruz. Bunlardan iki tanesi bizim göz bebeğimiz. Birincisi ortaokul öğrencilerine yaptığımız yaz okulları, diğeri lise öğrencilerine yaptığımız doğa kampları.”

“Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz..”

Gençlerin ve çocukların ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Beşinci; “ Yaz okullarında öğrencilerimiz hem sosyal hem fiziksel aktivitelerle çok yönlü faaliyetlere katılıyorlar. Aslında hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Koca bir yılı öğretimle geçirdikten sonra öğrencilerimizin tabiatla bir araya gelmesi ve sportif kültür sanat faaliyetleriyle gelişimlerini hem sosyal hem fiziksel olarak tamamlaması bizim için çok kıymetli. Özellikle velilerimizin de Bu programlara katılmasını ve okul bahçelerinde öğrencilerimizle bir arada ortak faaliyetlere girmesini istiyoruz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz, ülkemizin geleceği. Onlar için yaz dönemini en verimli halde değerlendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Sarnıç Ajans

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!