Manisa
17 September, 2024, Tuesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Ünlü ilk ders zilini çaldı: 280 bin öğrenci okula başladı 

Vali Ünlü ilk ders zilini çaldı: 280 bin öğrenci okula başladı 

Manisa’da 2024-2025 eğitim öğretim dönemi başladı. Manisa genelinde 19 bin 716 öğretmen ve 279 bin 760 öğrenci için ilk ders zili çaldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yunusemre ilçesinde bulunan Organize Sanayi İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Vergi Mahkemesi Başkanı Samet Karakaya, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş katıldı.

Bando takımı Vali Ünlü ve protokol üyelerini ağırladı. Öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel eserler sergilendi. Halk oyunları gösterileri müzikli gösteriler gerçekleştirdiler. Vali Ünlü ve protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı. 


EN ÖNEMLİ YOL EĞİTİMDİR 

Manisa Valisi Enver Ünlü yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek, “Yusuf Has Hacib, Kutadgu Bilig adlı eserinde “İnsan akıl ile yükselir, bilgi ile büyür. Her ikisi ile insan itibar görür.” demektedir. İster bireysel ister toplumsal açıdan olsun; kalkınmanın, ekonomik ve sosyal refahın, iyi hayat standartlarını yakalamanın en önemli yolu eğitimdir. Bu hakikat, bilimsel araştırmalarla ispat edilmiştir.  Eğitim yoluyla gerekli bilgi ve kabiliyeti elde eden insanoğlu, bilimsel ve teknolojik anlamda diğerlerinden üstün olabilmektedir. Bu durum aynı zamanda, ulusal ve uluslararası başarıların da en mühim vesilelerindendir.   Bu gerçekler bize; düşünen, araştıran, yenilikçi bakış açısını özümsemiş, gerektiğinde sorumluluk alabilen, milli ve manevi değerlerimizi içselleştirmiş, asrın gerekli kıldığı özelliklere sahip, üretken, bilgi ve iletişim çağını yakalamış insan modelini yetiştirmenin elzem olduğunu hatırlatır. Bu inançla, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak için; ilimizde yeni okullar açıyor, okullarımıza tasarım-beceri atölyeleri ve kütüphaneler kuruyor, okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyebilecek zararlı maddeler ile etkin mücadeleye de kararlılıkla devam ediyor; okullar ve çevreleri ile öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması konularında gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için sıkı bir ekip ruhunun olması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple, geleceğin Türkiye’sini yönetecek, şekillendirecek, daha iyi noktalara taşıyacak çocuklarımızı; idareci, öğretmen ve veli iş birliği içerisinde yarınlara hazırlayacağız.  Sevgili öğrenciler milletimizin ve ülkemizin gelecek umutları için çok kıymetlisiniz. Asırlık bir çınar olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz." vecizesinin yol göstericiliğinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan sizlersiniz. Bu güç ve azim, damarlarınızda ki asil kanda, pırıl pırıl yüreklerinizde” dedi. 


TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİYLE ÜLKEMİZ TÜRKİYE YÜZYILI KAZANIMLARINA ULAŞACAK 

Velilere ve öğretmenlere seslenen Vali Ünlü, “En değerli varlığınız olan evlatlarınız bizim de evladımız, bizim de gözbebeklerimizdir. Onların büyüyüp bu günlere gelmesinde en büyük pay sahibinin sizler olduğuna hiç şüphe yoktur. Bugüne kadar yavrularımıza gösterdiğiniz destek ve ilginizi, bundan sonra da göstereceğinize olan inancımız tamdır. Birlikte yürüteceğimiz bu süreçte, en verimli eğitim-öğretim dönemini yakalayabilmek adına okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle iletişim ve iş birliği halinde olmanız, sürece olumlu katkılar sağlayacaktır. Aslî vazifesi iyi insan yetiştirmek olan, özünde sevgi, sabır ve fedakârlık isteyen bu ulvî mesleği icra ederken sizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Hayatlarına dokunacağınız her fidan, koca bir ormanın içinde çınar olup kökleriyle topluma yön verecektir. Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” vecizesinden ilham alarak, bir nesli inşa etmek ve dolayısıyla geleceği inşa etmek vazifesini hakkıyla yerine getireceğinize olan inancımız tamdır. Bu ulvî vazifeyi icra ederken sizlerden beklentimiz; her bir evladımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere açık, bilimi takip eden, çok yönlü düşünebilen ve üretken bireyler olarak yetişebilmeleri için, donanım ve bilgi hazinenizle onlara rehberlik etmenizdir. Bu sene ilk defa uygulanacak olacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle, ülkemizin Türkiye Yüzyılı kazanımlarına ulaşacağını umuyor; 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.


BİZ HER ÇOCUĞUMUZUN FERDİ MANADA ÖZEL OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, “Pencereden baktığımızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü, birileri yaşadığımız günün bedelini canıyla ödediği içindir.” Dün Tunceli’de şehit olan askerlerimiz ve vatan uğruna şehadete ulaşan tüm şehitlerimize, askerlerimize, polislerimize ve öğretmenlerimize minnet ve şükranla sözlerime başlamak istiyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür bağımsız şanlı bir topluluk olarak yaşatır veyahut esaret ve sefalete mahkum eder” İşte biz bu idrak ile şehri şehzade kentimiz Manisa’mızda bu eğitim yılına 19 bin 716 öğretmen ve 279 bin 760 öğrencimizle başladık. Türkiye Yüzyılı maarif modelini hayata geçirdiğimiz bu eğitim öğretim yılında amacımız #Büyük Ülke Güçlü Türkiye idealine gelecek nesilleri hazırlayabilmektir. Yetkin ve Erdemli İnsanı yetiştirme düşüncesi ile hayata geçireceğimiz Maarif modelimiz ile Geleceğin bugünden daha güzel olacağından hiç şüphemiz yok. Yaklaşık 20000 öğretmenimizle birlikte başladığımız ilköğretim haftamızda,  çocuklarımızın hayat yolculuğunda siz velilerimiz de sürecin önemli paydaşısınız. Bu eğitim öğretim döneminde sizler için de etkinlikler, videolar, paylaşımlar filmler hazırladık. Çocuklarımızın geleceğini inşa ederken sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” düsturuyla biz  öğretmenlere yaptığınız rehberlik için ve her daim bizlere verdiğiniz samimi destek için tüm maarif camiam adına şükranlarımı sunuyorum.  Biz her çocuğumuzun ferdi manada özel olduğunun farkındayız. Maarif teşkilatımızın Manisa sancağını dalgalandıran kadrosu olarak, çalışma arkadaşlarım ve geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizle birlikte, ezelden muştulu, ebede meftun, kutlu istikbalimizi, çocuklarımızı, gelecek güzel günlere hazırlamanın gayreti içinde var gücümüzle çalışacağız. Yeni eğitim öğretim yılımız hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!