Manisa
18 October, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Ünlü’den tarımsal sulama çağrısı Vahşi sulamadan vazgeçip az su isteyen ürünler yetiştirilmeli 

Vali Ünlü’den tarımsal sulama çağrısı Vahşi sulamadan vazgeçip az su isteyen ürünler yetiştirilmeli 


Manisa Valisi Enver Ünlü, tarımsal sulamada vahşi sulamadan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Bilinçli ve tasarruflu su kullanılarak toprağa zarar verilmemesini isteyen Vali Ünlü, aynı zamanda OSB’lerinde çevreci yatırımlara daha fazla önem vermeleri gerektiğini açıkladı. 
SUYU AZ AMA KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETİLMELİ 
Vali Ünlü, “Belediyelerimiz de zaman zaman su tasarruf başlıkları dağıtıyorlar. Onla ilgilide Çevre Şehircilik Bakanlığımızda Talimat veriyor. Bakanlığımızın da bu konuda uygulaması ve tavsiye kararları var. Su tasarrufu başlıkları suyu havayla buluşturup nemi daha az suyla daha fazla tazyik sağlıyor. Sulamada, yine tarımsal sulamada kesinlikle artık vahşi sulamayı terk etmemiz gerekiyor. Daha az su isteyen, ekonomik anlamda değeri daha yüksek ürünlere Gediz ovamız çok mümbit, çok verimli bir arazi. Bunlara vatandaşımızın yönelmesi gerekiyor. Mısır gibi çok su isteyen, toprağı çok su ile yoran bitkilerden bizim derhal vazgeçip meyve ve sebze ağırlıklı Manisa’mızdaki OSB’lerimizde bulunan fabrikalarımızın talep ettiği domates, biber, salatalık ve benzeri turşu ve konserve üretiminde çok daha kıymetli olan ekonomik değeri, katma değeri daha yüksek ürünler üretip, daha az suyla ihracata yönelik daha kıymetli tarımsal ürünler üretmemiz gerekiyor. Bu anlamda bilinçli gübre, bilinçli ilaç ve bilinçli ve tasarruflu su kullanımıyla toprağımızı, çevremizi yormamalıyız, kirletmemeliyiz. Başta OSB'lerimiz olmak üzere bütün sanayi tesislerimizin ileri seviyeli biyolojik arıtma tesislerini tamamlayarak ve devamında kimyasal arıtma ile birlikte ileri arıtma projeleriyle inşallah sanayi tesislerimizin de eksiklerini bir an önce tamamlamaları noktasında gerekli uyarıları yaptık, tekrar tekrar yapıyoruz. Bu anlamda sanayicilerimize de çağrıda bulunuyorum. OSB yönetimlerine çağrıda bulunuyorum. Bu konudaki eksiklerini, yapmamız gereken ilave yatırımları bir an önce tamamlayarak daha çevreci ve karbon ayak izi dediğimiz konuya da gerekli hassasiyeti göstererek daha düşük emisyon kullanılmalı. Trafikte seyreden araçların yine egzoz bakımlarını yaptırarak çevreyi kirletmemeleri ve daha çevreci yakıtlar kullanmalarını istiyoruz” dedi. 
ÇEVRE SORUNLARINA KARŞI HEP BİRLİKTE DUYARLI OLMALIYIZ 
Ulaşımda toplu araçlarının, elektrikli otomobil ve bisikletlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Ünlü, “Elektrikli otomobiller gibi bisiklet gibi alternatif ulaşım araçlarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız. Toplu taşımada Büyükşehirimizde bu konuda çalışması var biliyorum. Elektrikli araçlara, elektrikli toplu taşıma araçlarına öncelikle önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Çevreyi koruyup duyarlı nesiller yetiştirerek inşallah geçmişten, ecdadımızdan ödünç aldığımız ve emanet aldığımız bu değerli hazineyi çocuklarımıza layıkıyla teslim etmenin her türlü çaresini arıyoruz, aramaya da devam edeceğiz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızı çevreye karşı, çevre sorunlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. 
DEPREME KARŞI DAYANIKLI BİR MANİSA'YI HEP BİRLİKTE İNŞA ETMEMİZ GEREKİYOR
Manisa’nın birinci deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Vali Ünlü, bu konuda kamu kurumlarının daha güçlü hale getirilmesi gerektiğini açıkladı. Ünlü, “ Manisa’nın yine ülkemiz ve bölgemiz Manisa'mız bir deprem bölgesi birinci derece deprem bölgesi. Yine Hatay'da bir deprem yaşandı az önce. Depreme karşı da şehrimizi daha güçlü başta kamu kuruluşları, okullar, hastaneler, kamu binaları olmak üzere, depreme karşı da şehrimizi hazırlayarak bir an önce kentsel dönüşümü, depreme karşı dayanıklı bir Manisa'yı hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor.  Bu konuda da gerekli tedbirleri almamız gerektiğini, çarpık yapılaşmaya, kaçak yapılaşmaya buna karşı hep birlikte mücadele noktalarında da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaya sizlerin aracılığıyla davet ediyorum. Teşekkür ediyorum” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!