Manisa
20 September, 2024, Friday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yeniden Refah’ın Manisa adayı neden el sıkmıyor?


Yeniden Refah’ın Manisa adayı neden el sıkmıyor?
Üye sayısı itibariyle en hızlı büyüyen parti olan ve yerel seçimlerde sürpriz sonuçlar elde etmesi beklenen Yeniden Refah Partisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi için ekonomist bir kadın adayla yarışıyor. Ancak Büyükşehir Adayı Doç. Dr. Hatice Nur Germir kimsenin elini sıkmıyor. Bu durumun çok ilginç bir nedeni var.

Üye sayısı itibariyle en hızlı büyüyen parti olan ve yerel seçimlerde sürpriz sonuçlar elde etmesi beklenen Yeniden Refah Partisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi için ekonomist bir kadın adayla yarışıyor. Ancak Büyükşehir Adayı Doç. Dr. Hatice Nur Germir kimsenin elini sıkmıyor. Bu durumun çok ilginç bir nedeni var.

Geçen yıl yapılan genel seçimlerde yüzde 3’e yakın oy alarak en iyi çıkış yapan partilerden biri olan Yeniden Refah Partisi, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu olan Fatih Erbakan liderliğinde yerel seçimlere de yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Yeniden Refah, Manisa Büyükşehir Belediyesi için çok iddialı bir adayla yarışıyor. Ekonomist bir akademisyen olan Doç. Dr. Hatice Nur Germir, aynı zamanda gerçek bir hayvan sever. Eşi Cüneyt Germir’le birlikte boş zamanlarının tamamına yakınını sokakta yaralı halde buldukları hayvanları iyileştirip sahiplendirmeye adayan Germir, bugüne kadar köpekler ve kediler başta olmak üzere yaralı halde buldukları yüzlerce sokak hayvanına sahip çıkarak bakımını üstlenmiş, sağlıklarına kavuşturduktan sonra da sahiplendirmiş. Germir, baktığı bir sokak hayvanını gerekçe gösteren komşusunun kendisine saldırması ve kollarını sakatlaması nedeniyle seçim sürecinde döneminde el sıkışmasına engel olduğunu söyledi.

KOMŞUSU SAKATLAMA AMACIYLA SALDIRMIŞ

Doç. Dr. Germir, hayvanseverliği nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır iki elini de tam olarak kullanamadığını dile getirdi. Bahçesinde bakımını üstlendiği bir kedinin diğer bahçeye geçip ortalığı dağıtması gerekçesiyle komşusunun saldırısına uğradığını anlatan Germir, kollarının sakatlanması nedeniyle seçim çalışmalarında kimsenin elini sıkamadığını ifade etti. Doç. Dr. Germir, yaşadığı olayı manisamansetgazetesi.com’a şöyle anlattı: “Komşum bakımını üstlendiğim kedinin kendi bahçesine geçerek perdesine zarar verdiğini bahane ederek bana saldırdı. Fizyoterapist olduğunu bildiğim komşum, bana saldırırken sakatlama amacıyla kollarımı tutup değişik hareketler yaptı ve doku zedelenmesi nedeniyle 1.5 yıldır kollarımı büyük oranda kullanamıyorum. Sürekli bandajla yaşamak zorundayım çünkü bunları takmayınca kollarım hemen kırılmış gibi oluyor. Bu olay 7 Eylül 2022 tarihinde yaşandı. Sakatlamaya dönük saldırı suçlamasıyla dava açtık, 6 Mart 2024 tarihinde yeni bir duruşmamız var.”

EN BÜYÜK SORUNU SEÇMENLE EL SIKIŞAMAMAK

En büyük sorununun her gün karşılaştığı binlerce seçmenle el sıkışamamak olduğunu belirten Doç. Dr. Germir, ödemler nedeniyle sık sık kollarından iğne olduğunu ve kollarının hayatı her anlamda zorlaştırdığını belirtiyor. Germir, “Bizim seçmenimiz genelde muhafazakar insanlar. Bazıları inançlar nedeniyle el sıkmadığımı düşünüyor ama işin doğrusu, yaşadığım saldırı ve kolumun sakat olması nedeniyle el sıkışamıyorum” diye konuştu. Siyasette iddialı olduğunu, hayvan bakımı konusunda eşiyle birlikte üstlendiği görevi de ömrünün sonuna kadar devam edeceğini belirten Germir, “Sokaktan bulduğumuz zor durumdaki hayvanların tedavisi için her ay on binlerce lira harcıyoruz. Gerekirse kendimiz yemiyor onlara yediriyoruz. Onlara sahip çıkmak bize büyük bir huzur ve mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!