Manisa
16 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

​​​​​​​Manisa’da belediyeler halka dokunabiliyor mu?

16 August 2024, Friday 10:54

 

 

Son yerel seçimlerde Manisa özelinde yaşanan büyük değişimin temel nedeni; mevcut yerel yöneticilerin halktan uzaklaşması, halkı anlayamaması ve bu nedenle sorunları çözememesi gerçeğiydi. Özellikle eski Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bu konuda çok eleştiri alıyordu.

Muhalefet adayları seçim öncesinde çözümü aslında basit olan önemli sorunlara işaret etti, bunları çözeceğini vaat etti. Bunun yanı sıra halkla iç içe olacakları sözünü verdi. Sonuç olarak halkı ikna ettiler ve Büyükşehir başta olmak üzere birçok belediyede değişim yaşandı.

Seçimlerin üzerinden 4,5 aylık bir süreç geçti. Büyükşehir Belediyesi suda indirim vaadini gerçekleştirdi, diğer vaatlerin hayata geçmesi konusunda da çalışmalar sürüyor. Ekmek, su, toplu ulaşım gibi konularda hayata geçmeye başlayan projeler vatandaşların tamamına dokunduğu için büyük takdir topluyor.

Örneğin toplu taşıma konusunda Manisalılar yıllardır büyük eziyet yaşıyordu. Yazın 45 dereceyi bulan sıcaklarda bindiğiniz otobüslerin tamamına yakınında klima çalışmazdı. Şoföre sorduğunuzda, istisnasız hepsinden ‘klimalar bozuk’ cevabı alırdınız. Oysaki mazotu üç kuruş az yakmak için klimaların çalıştırılmadığını herkes bilirdi. Büyükşehir Belediyesi de ne yazık ki bu duruma göz yumardı.

Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek soruna bizzat eğildi, yeri geldi kendi toplu taşıma araçlarına binip bu durumu denetledi. Kurallara uymayanların kendilerine şikayet edilmesi için açıklamalar yaptı. Sonuç; şu anda tüm otobüsler klimalarını açıyor, insanlar medeni şartlarda yolculuk yapabiliyor.

Bu örneği, çok önemli bazı sorunların çözümünün ne kadar basit olduğunu anlatmak için verdim. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden 1 kuruş harcamaya gerek yok. Sadece esnafa işini doğru şekilde yapması için gerekli baskı yapıldı ve insanlar bu sıcaklarda kan ter içinde değil serin bir ortamda yolculuk yapma imkanı kazandı.

Peki vatandaşa dokunmadığı için onu duyamayan, böylesine çözümü basit ama önemli sorunları bile algılayamayıp gereğini yapamayan belediye başkanlarının sonu ne oldu? Hepsi vatandaş tarafından sandıkta cezalandırıldı.

Yöneticilerin, özellikle de yerel yöneticilerin halkın içinde olmaları çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bu güne kadar bu konuda iyi bir sınav verdiler. Umarım onlar da makamın rehavetine kapılıp kısa sürede kapalı kapılar ardında belediye yönetme kolaycılığına kaçmazlar…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.