© Manisa Manşet Gazetesi

Emlakçılara Elektronik İlan Doğrulama Sistemi eğitimi verilecek 

Emlak Gelişim ve Müşavirleri Derneği  (EGEMDER) tarafından Elektronik İlan Doğrulama Sistemi eğitimi gerçekleşecek. Eğitim 23 Ekim 2024 Çarşamba günü Saat 17.30’da MASKİ İkiz Kuleler Toplantı salonunda yapılacak. 

Başkan  Caner Gürdil, tüm emlak sektörü çalışanları ve Manisalıları  etkinliğe davet etti. .Başka Caner Gürdil  yaptığı açıklamada “Şehrimizde sektöre değer katmaya devam ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda gayrimenkul ticaretinde alım satım işlemlerinde bazı yenilikler hayata geçirilmektedir. Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 31 Ağustos 2023 tarihinde yapılan değişiklikle ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülükleri getirilmiştir. Bu doğrultuda, ilk aşamada, taşınmaz ilanı vermek isteyen gerçek veya tüzel kişilerin kimlik doğrulamaları, ilan platformlarının entegrasyonu ile Bakanlığımız bünyesinde kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yapılmaya başlanmıştır. Kimlik bilgilerini doğrulamayan kişiler ilan platformunda ilan girememektedir”  dedi.


KAYIT DIŞI EMLAKÇILIK FAALİYETLERİNİN ÖNLENMESİ AMAÇLANIYOR 

Gürdil açıklamanın devamında, “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS)’nin ikinci aşaması olan yetki doğrulama uygulaması ise 15 Eylül 2024 tarihinde   hayata geçirilmiştir. Yetki doğrulaması uygulaması ile ilan platformlarındaki emlak ilanları sadece taşınmaz sahibi, taşınmaz sahibinin birinci ve ikinci derece kan hısımları veya eşi ile taşınmaz sahibince yetkilendirilen yetki belgeli emlak işletmelerince verilebilecektir. Yetki belgesi bulunmayan emlak işletmelerince ilan girişi yapılamayacaktır. Bu Sistem ile birlikte ilan platformlarında yer alan sahte ilanların, ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanmaktadır. EİDS yetki doğrulama uygulamasında 15 Eylül - 31 Aralık 2024 arasında bir geçiş süreci yaşanacaktır. Bu süreçte doğrulama olmaksızın da ilan verilebilmesi mümkün olacak ancak yetki doğrulaması yapılmış ilanlarda EİDS Logosu yer alacaktır. 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla ise yetki doğrulaması yapılmaksızın ilan verilemeyecek şekilde uygulama tamamen devreye alınacaktır. 23 EKİM 2024 Çarşamba günü Saat 17:30’da MASKİ İkiz Kuleler Toplantı salonunda EGEMDER olarak düzenlediğimiz Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile alakalı tüm bilinmeyenlerin anlatılacağı ve tüm soruların cevap bulacağı Eğitim etkinliğimize gayrimenkul alım – satım ve kiralaması yapan şahıslar ve ticari işletme sahipleri, gayrimenkul danışmanları bu ücretsiz etkinliğimize davetlidir” diye konuştu.

 

MİNE BADAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER